2020. 03. 25., Szerda, 12:33

Elütötték az út szélén segítséget kérő nőt, majd elmenekültek, és megpróbálták felgyújtani az autójukat

Hétfő este egy nő Somogyszil külterületén elvesztette uralmát autója felett, és az árokba hajtott. Az út szélén segítségkérés közben ütötte el egy Volkswagen Passat, melyben két férfi utazott, ám mégsem álltak meg segíteni sőt, elrejtették és fel akarták gyújtani a kocsit, hogy ne legyen bizonyíték.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján március 23-án este Somogyszil külterületén egy sofőr anyagi káros közúti közlekedési balesetet szenvedett, elvesztette uralmát az autója irányítása felett, majd árokba csúszott. A nő miután kiszállt a járművéből, az út szélén elütötte őt egy arra közlekedő Volkswagen Passat, amelynek vezetője megállás nélkül továbbhajtott. Az asszony a baleset következtében megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként Somogyszil külterületén, egy szántóföldön hátrahagyva találták meg a keresett járművet. A helyszíni szemle adatai alapján az elkövetők megpróbálták felgyújtani a kocsit, amelyről a rendszámokat is eltávolították. Az igali rendőrök a kaposvári baleset-helyszínelő segítségével azonosítottak két büssüi lakost, akiket másnap elfogtak és előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra. 

A rendőrök a 33 éves és a 26 éves férfiakat segítségnyújtás elmulasztása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a járművet pedig lefoglalták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: