2020. 03. 23., Hétfő, 10:42

Hivatalosan is beszámolt a város az első kaposvári koronavírus fertőzésről

Tegnap este az országban elsőként számoltunk be róla, hogy pozitív lett egy koronavírus teszt Kaposváron, melyet maga a beteg ismert be Facebook üzenőfalán. A posztban több részletet is közölt a megbetegedése körülményeiről, a város pedig most hivatalos oldalán egy közleményben tájékoztatta erről a lakosságot.

A közlemény így szól: "Egy Ausztriából hazatérő férfinél mutatták ki először a COVID-19 vírust a városban. Őt szombat óta elkülönítve ápolják a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályán. Kapcsolatait felkutatták a szakemberek, és a lakókörnyezetének fertőtlenítése is megtörtént."

Az esettel kapcsolatban kérdéseinket már vasárnap feltettük a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Kommunikációs Osztályának, jelenleg is várjuk a válaszukat.

Ezen hírek fényében még inkább felhívnánk a lakosság figyelmét, hogy maradjanak otthon, rendszeresen mossanak kezet, ne érjenek az arcukhoz, csak akkor menjenek a boltba, ha tényleg szükséges, és ha tudnak, az ott lévőktől tartsanak másfél méteres távolságot.

A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: