2020. 03. 20., péntek, 15:44

Megáll az ész! - Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki nő

Egészen elképesztő sztorival próbált pénzt kicsalni egy siófoki nő egy helyi pékség tulajdonosától.

Március 18-án 11 órakor egy siófoki péküzem tulajdonosát felhívta egy nő, aki

magát a pécsi ÁNTSZ munkatársának kiadva felszólította a sértettet, hogy utaljon át egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért, ellenkező esetben az üzemet bezárják.

A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, hanem rögzítette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

Fertőtlenítéssel, és gyorsteszttel vágják át az időseket!

Fertőtlenítéssel, és gyorsteszttel vágják át az időseket!

Az Együd Árpád Kulturális Központ posztolt egy figyelemfelhívó képet Instagram oldalára, mivel - ahogy ők is írják - sajnos vannak emberek, akik a jelenlegi helyzetben is az idősebbek átverésének lehetőségét tartják szem előtt, és pénzért ígérnek nekik otthon elvégezhető gyorstesztelést a...

A nyomozók a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. március 19-én este elfogtak, lakhelyén házkutatást tartottak, majd előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

 

 

A siófoki nőnél tartott házkutatás alkalmával a rendőrök lefoglalták a híváshoz használt mobiltelefont, valamint más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak.

 

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: