2020. 03. 13., Péntek, 09:48

Ma van az Alvás Világnapja - Ints be a koronának és maradj ágyban egész nap!

Az alvás az egyik legalábecsültebb mindennapos tevékenységünk. Akik alvási problémákkal küzdenek, azok számára igazi kihívás egy jó durmolás. Az Alvás Világnapja az alvás fontosságára hívja fel a figyelmet minden év tavaszi napéjegyenlőséget megelőző péntekén, mely idén március 13-ra esik.

Magyarországon a felnőtt lakosságnak több mint harminc százaléka küzd alvásproblémákkal. Egyre kevesebbet és egyre rosszabbul alszunk, miközben a teendőink eredményes megvalósításához nélkülözhetetlen a mindennapi jó alvás. 

Márciusban kerül sor a World Sleep Day/Alvás Világnapja magyarországi eseménysorozat nyitányára a Magyar Tudományos Akadémián, európai standardok alapján kidolgozzák a hazai digitális alvás-coaching platformot, megkezdik a hazai alvástérkép készítését országos felmérés alapján, és az alvás ismeretterjesztés új formáit vezetik be.

Mi azt tanácsoljuk nektek, ha tehetitek maradjatok ágyban amennyit csak tudtok, a korona meg csináljon amit akar! Ha melóban vagytok, időben bújjatok majd ágyba, lehetőleg altató és mindenféle bogyó nélkül! Jó éjt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: