2020. 03. 12., csütörtök, 12:04

Elképesztően látványos természetfilmet készítettek az Északi-középhegység erdőiről

Március 5-én a legjobb ismeretterjesztő filmnek járó díjat kapta az Északi-középhegység vadregényes tájait bemutató alkotás.

Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika közös munkájának gyümölcse a Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában című kimagasló látványvilágú természetfilm, mely március 26-tól kerül a mozikba. A 4K felvételeket felvonultató alkotás lélegzetelállító képsorokon mutatja be az Északi-középhegység völgyeit, szurdokait, napfényben fürdő bérceit, ködbe vesző hegyoldalait és hihetetlenül gazdag élővilágát. Az alkotók a “fantom” nyomait kutatva tárják fel előttünk a táj gazdag és aktív élővilágát, amely egy, a rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható, a hazai vadvilágban nemrég újra feltűnő hiúz. 

A képsorok között tényleg igazi ritkaságokat látni, patakban ivó ingilák, fészkeket rakó szirti sasok, verekedő nyuszik, lomha szarvasbogarak, vízirigók, kérészek és még megannyi csodálatos állat varázsol el minket egy órára, amely a mai időkben lássuk be, ránk is fér.

 

Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.Részlet a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című filmből.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: