2020. 03. 05., csütörtök, 11:31

Fizetett, 16 hetes szülési szabadságot biztosít az apáknak is a Vodafone

Egy, a nyáron elinduló programjuk keretein belül 16 hetes fizetett szülési szabadságot biztosít dolgozóinak a Vodafone, legyenek akár anyukák, akár apukák.

Magyarországon júliustól indul a program, amit az esélyegyenlőség jegyében hoztak létre. Célja, hogy az újdonsült családoknak támogatást nyújtson, mellyel a Kaposváron dolgozó munkatársaik is élhetnek majd.

 

 

A Vodafonnál nem csak a szülői szabadságra távozó fél számára kedveznek, hanem partnereiknek is, így amennyiben az anya veszi igénybe, akkor az apának, ha az apa megy el szülői szabadságra, akkor az anyának adnak majd 16 hét 100%-ban fizetett szabadságot a gyermek megszületése után.  Ám itt még nem állt meg a cég, ami 2025-re a világ legjobb munkahelye szeretne lenni, hiszen a szülői szabadságon lévő kollégák juttatását kiegészítik gyermekgondozási támogatással és a szülési szabadság előtti munkabér különbözetével is. 

 

 

Így júliustól a kaposvári Vodafone munkatársainak sem kell lemondaniuk a családdal, újszülöttjükkel együtt töltött időről, amely ugyanúgy vonatkozik majd az örökbefogadó szülőkre is. 

 

Egészen csodálatos lépés!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: