2020. 03. 04., Szerda, 12:22

A MÁV felkészült a koronavírus terjedésének megelőzésére

Még február végén tett nyilatkozatot a MÁV weboldalukon, miszerint felkészültek az esetleges fertőzések terjedésének megelőzésére, így jelenleg is az Operatív Törzs, és az egészségügyi hatóság iránymutatása alapján jár el jelenleg is a vonatokon, illetve az állomásokon. 

Amíg nincsen tényleges koronavírus járvány Magyarországon a MÁV a gyakorlat szerint, - melyet különböző vírusok, illetve betegségek terjedése ellen állítottak - naponta többször végez fertőtlenítő tisztítást, folyamatosan takarítják a WC és mosdó helyiségeket, illetve a személykocsik kilincseit és fogantyúit.

Ugyan mi abban a hitben voltunk, hogy ennek a mértékű takarításnak természetesnek kellene lennie a hazai vonatokon, de úgy látszik ez csak a vírusos időszakban szükséges. 

Emellett hozzátették, hogy: 

Hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra. A vasúttársaság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az események alakulását, megteszi az indokolt előkészületeket, felkészíti munkavállalóit a megelőzés érdekében. A jegyvizsgálók számára kéztisztító és fertőtlenítőszer jelenleg is rendelkezésre áll. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzése is előkészületben van.

Mit gondoltok róla, tényleg felkészülhettek rá?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: