The Ticking Shop - Egyedi faliórák Kaposvárról

2020. 03. 03., kedd, 12:56

The Ticking Shop - Egyedi faliórák Kaposvárról

Fából készít egyedi faliórákat egy kaposvári kézműves brand, a The Ticking Shop. A fiatal vállalkozás mögött Makai Antal áll, aki nem az egyetlen kreatív tagja kis családjának, M. Bakos Natália nevével már találkozhattatok nálunk a Blackboard's Design projekt kapcsán. 

A The Ticking Shop fából készült óráit egyediségük különbözteti meg társaitól, a jelenlegi lakberendezési piacon hiánycikkek a színben és formában is egyedi igényre szabott órák.

Az egészen különleges megoldások sem ritkák

Kezdetben csak annyit tudtam hogy fával szeretnék dolgozni, ezt szűkítettem le kertibútorokra. Sajnos hamar kiderült, hogy ezt asztalos végzettség nélkül nem fogom tudni csinálni. Otthonra viszont épp szerettem volna egy faliórát, ezért elkezdtem kutakodni utánuk, de nem igazán találtam olyat ami tökéletesen illett volna a lakás stílusához, gondoltam miért ne csinálnám meg magam.

Egyszerű forma, izgalmas felület. Ez a kettősség alkot harmonikus egységet ebben a darabban

A kézműves falióra piacon népszerűek a bakelitből, vagy dekupázs technikával készült darabok, de a Legoból való faliórák sem ritkák. Antal kizárólag fával dolgozik - többnyire fenyővel, tölggyel, meggyel -, és folyamatosan próbálgatja a különböző festési technikákat. Illeszkedve az egyre inkább terjedő újrafelhasználási trendbe, recycling sorozatának ketyegői régi, bontott raklapokból készülnek.

 

Nincs két egyforma óra

Érdekes tapasztal volt a budapesti Helló Piac Design Vásár, ahol 10-ből 7 ember úgy állt meg, hogy de jól néznek ezek ki, nekünk pedig nincs is falióránk… Ekkor jöttünk rá, hogy a faliórák igencsak kimentek a divatból, de lakberendezési tárgyként reneszánszukat élik.

Megrendelésre készült ez a vintage stílusú óra

Ha tetszenek az órák, netán szeretnétek egyet otthonra, megrendelhetitek őket a The Ticking Shop Facebook oldalán, de most ingyen is a tiétek lehet egy, ha mellétek szegődik a szerencse! Itt találjátok játékunkat

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: