2020. 03. 02., Hétfő, 12:20

A magyar sport, ami meghódítja a világot!

Nem minden hungarikum káros az egészségre, a pálinka, a fröccs vagy kolbász mellett van olyan is, ami az mellett, hogy szórakoztató, még egészséges is.

Ilyen például a teqball.

A teqball a valódi a magyar kreativitást tükröző sport, mely átmenet a lábtenisz és a pingpong között, amit egy speciálisan meghajlított asztalon játszanak bármilyen 5-ös méretű focilabdával. Képes megszólítani a sportrajongók egy egészen új generációját. A játék kitalálói , Gattyán György, Borsányi Gábor és Huszár Viktor 2012-ben mutatták be Magyarországon, aztán rövidesen elindult világhódító útjára. A Teqballban nincs külön női, illetve férfi verseny, hiszen a szabályok szerint egyéni játék esetén kettő, páros játék esetén pedig négy játékos játssza a játékot nemtől és kortól függetlenül. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt játszható beltéren és kültéren, beleértve a strand körülményeket, tehát a homoktalajt is.

A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére, tehát ahhoz, hogy elkezdhessünk teqballozni elég, ha tudunk hármat dekázni. A Teqballban nem engedélyezett a testi kontaktus, ami azt jelenti, hogy sem az ellenfél, sem pedig az asztal érintése sem megengedett. Ez minimalizálja az ütközések által okozott sérülések előfordulását is. Mára hivatalosan is a Teqball lett a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportja, amit világklasszis sportcsapatok és sztárjátékosok nap mint nap használnak. Fő célkitűzése, hogy egy napon olimpiai sportággá váljon. . A sportág irányítását a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) látja el, illetve 150 országban rendelkezik saját nemzeti sportszövetséggel

Jelen tartalom az Urbis Uno Alapítvány NEA-UN-19-Ö-V-0569 számú projektje keretében jött létre.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: