2020. 02. 27., Csütörtök, 14:25

Nem mindenki örül a Burger King - KFC duó érkezésének

Kevés forróbb téma van az utóbbi időben Kaposváron, mint a Burger King és a KFC érkezése. A BK már épül is a Budai Nagy Antal utcában, a KFC pedig dolgozókat keres, a fekete öves gyorsétteremlánc látogatók pedig kezüket tördelve várják őket. De mit szólnak ehhez a helyi street foodos üzletek?

Bár vannak fontosabb és aktuálisabb helyi történések tény, hogy ez az a téma, amiről tényleg mindenkinek megvan a véleménye. A Burger King épüléséről szóló híradásunk Facebookos kommentszekciójában éppúgy megtalálhatók a "rajtam nem gazdagodnak meg" típusú kommentek, akárcsak a "végre!!! szivecskeszivecskeszivecske" örömódák, melyek megosztottságról árulkodnak.  

Hogy képet kapjunk róla, mennyire extrém vagy sem a három étteremlánc együttes jelenléte, nézzük meg mi a helyzet a vidéki megyeszékhelyeken.    

Talán nem meglepő, hogy az országosan 89 étteremmel rendelkező McDonald's minden megyeszékhelyen megtalálható, az viszont kevésbé ismert tény, hogy a KFC sincs olyan sokkal lemaradva tőlük 70 üzletével, ezek között ráadásul a vidéki helyszínek vannak túlsúlyban. A megyeszékhelyek közül jelenleg háromban nincsenek jelen - Salgótarján, Kaposvár, Szekszárd - utóbbi kettőben azonban csak idő kérdése hogy megjelenjenek. 

A Burger King 48 üzletet tudhat magáénak országosan a 2018-as adat szerint, melyeknek fele Budapesten található. Nyugat-Magyarországon ebből 6 van, Győrben, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Vértesszőlősön és Pécsett, így Kaposvár lesz a 7. város. 

Nem leszünk tehát kivételes helyzetben ha megépül mindkét gyorsétterem, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy jó a trend.

Több helyi street food-os üzletvezetővel beszélgettünk, érthető okokból egyikük sem ejtett örömtáncot a hír hallatán. Egyikük így nyilatkozott: 

- Ha a helyi kisvállalkozók érdekeit nézzük, nem tartom fairnek a dolgot, ez sokunknak fájni fog. Régebben városonként egy multi gyorsétterem volt, most 2-3. Nem akarok belemenni hogy egészségügyi szempontból mi vagy ők készítenek minőségibb ételeket - hiszen eleve gyorskajákról beszélünk - de mindenki tudja hogy ebből a szempontból mi lenne a fogyasztók érdeke. 

Más pozitívabban ítéli meg a helyzetet:

Hazudnék ha azt mondanám örülök az érkezésüknek, de igyekszünk olyan hangulatot teremteni és olyan kiszolgálásban részesíteni a vendégeinket, hogy továbbra is minket válasszanak. Sokan többre tartják az emberi kontaktust, közeget és a minőséget a külcsínnél. Az újdonság varázsa biztosan sok látogatót vonz majd hozzájuk, de hosszútávon nem ez a siker kulcsa.   

Egy belvároson kívül eső büfé tulajdonosa szerint nincs oka félni:

- Aki eddig kijárt hozzánk, az nem azért tette mert kényelmes, hanem mert a nyugalmat, a zöld környezetet keresi. Nem gondolom, hogy érzékelni fogjuk az új helyeket, de a belvárosban lévő gyorséttermeket - beleértve a McDonald's-ot - biztosan érinteni fogja.  

Ti mit gondoltok a témáról? Kommentben várjuk a véleményeket! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: