2020. 02. 25., kedd, 16:27

Közel másfél év után visszaáll a Noszlopy haladási iránya - Feje tetejére áll a belvárosi közlekedés

Még nekünk is háromszor át kellett olvasnunk a belváros új közlekedési rendjét mire megértettük, miként juthatunk be autóval csütörtöktől a Noszlopyba.

Nehezen. Ennyit már az elején leszűrtünk, hiszen az új forgalmi rend, melyet a Németh István Program Facebook oldalán tettek közzé elég kacifántos, mely abból következik, hogy úgy ahogy van, lezárják a Petőfi teret. Se gyalogosan, se autóval nem lehet majd itt közlekedni, ráadásul a Noszlopy-Városház-Teleki utca menetiránya is megfordul, és újra a 16 hónappal ezelőtti lesz.

 

 

Jó hír viszont, hogy kapunk egy új utcát a közlekedésre, hiszen a Szivárvány mögötti parkolóházhoz vezető utat becsatlakoztatják az Áchim András utcára, így innen - természetesen csak kis ívben - fel lehet majd rá hajtani, nem kell akkorát kerülni ha valaki a Városház utca vagy a Noszlopy utca felé venné az irányt. 

 

De mutatjuk a részletes leírást:

02.27-én este lép érvénybe 

Csütörtök este – tizenhat hónap után – kisebb eltéréssel visszaáll a korábbi forgalmi rend a Teleki utcai tömbbelsőben. Az autósok-motorosok újra a Teleki utca felől hajthatnak a Noszlopy utca irányába.

 

Csütörtök estétől - várhatóan 19 órától a Noszlopy utcába már nem lehet a körforgalom felől behajtani!

Petőfi tér lezárva

A Petőfi tér átépítése miatt ugyanakkor a Teleki utca alsó szakasza le lesz zárva; az autósok az Irányi Dániel utcán, a Somogy Áruház parkolóján és a Rippl-Rónai téren keresztül térhetnek rá a Teleki utcára.

Jelentősen javítja a Teleki utcai tömbbelső közlekedését az újabb forgalmirend-változás, hiszen az autósok csütörtökön 19 órától már nem a Petőfi téren, hanem a Noszlopy utcán és a körforgalmon keresztül hagyhatják el az övezetet. Vagyis a Kaposvári Közlekedési Központ építésének befejezéséig még a reggeli és a délutáni csúcs idején sem kell feltorlódó kocsisorra számítani a Teleki utcában.

 

A Teleki utca mindkét irányába kihajthatnak.

Körforgalomnál tudunk majd visszafordulni

A Vásártéri út felől érkező autósok a Petőfi térnél továbbra sem kanyarodhatnak be balra nagy ívben az Irányi Dániel utcába, azonban a vasútállomás előtti ideiglenes körforgalomban kényelmesen vissza tudnak fordulni, hogy aztán jobbra kis ívben közelíthessék meg az Irányi Dániel utcát. Onnan a Somogy áruház parkolóján és a Rippl-Rónai téren keresztül érkezhetnek meg a Teleki utcához. A fagyizónál mindkét irányba kihajthatnak, a Teleki utca alsó szakasza azonban zsákutcaként működik majd, és kétirányú forgalmat bonyolít a Petőfi tér lezárása miatt.

 

A gyalogosok a sárgával festett területen haladhatnak majd át.

Új utca áll rendelkezésünkre

A tömbbelső autós forgalmának enyhítése érdekében a Városháza és a mellette lévő parkolóház felső szintje megközelíthető lesz közvetlenül az Áchim András utca felől is, miután a korábban zsákutcaként funkcionáló, az üzletsor megközelíthetőségét szolgáló utat meghosszabbította a kivitelező a négysávos útig. Az Áchim András utca felől azonban – hasonlóan a Petőfi téri szabályozáshoz – itt is csak jobbra, kis ívben lehet behajtani a Városház utca felé. Az új, rövid szakaszt szűkítik és egyirányúsítják is felfelé, a tömbből tehát itt nem, csak a Noszlopy utca felé lehet kihajtani.

 

Huhh, nem lesz egyszerű

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: