2020. 02. 24., Hétfő, 11:30

Még időben jött a figyelmeztetés - Nincs beteg kutyus patkányméreg miatt a városban

A múlt hét folyamán írtunk róla, hogy két utcát is patkányméreggel szórtak körbe Kaposváron, így ennek kapcsán gondoltuk most körbekérdezünk, hogy az állatorvosi rendelőkbe érkeztek e ilyen tünetekkel betegek vagy a rendőrségre érkezett-e bejelentés a lakosság részéről. 

A Honvéd utca, illetve a Nemzetőr sor környékét szórták körbe patkányméreggel, ám hivatalos rágcsálóirtás nem történt a környéken, így ez arra enged következtetni, hogy egy önjelölt akarta így kiirtani a patkányokat, vagy ami rosszabb, a négylábú kedvenceket akarta megmérgezni. 

Több állatorvost is megkerestünk városunkban, de szerencsére nem érkezett hozzájuk mérgezéses, pontosabban patkánymérgezéses kisállat. Garamvölgyi Rita, a Városkapu Állatgyógyászati Központ kisállatgyógyász klinikusa és menedzser szakállatorvosa elmondta, hogy a patkányméreg azért nagyon veszélyes a négylábúakra, mert véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz

Ha esetleg azt tapasztalnátok, hogy kedvencetek a szokásosnál többször és hosszabb időre elfekszik, nehezen lélegzik, illetve bágyadt, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni. Ha időben észlelik a gazdik a kutyákon ezeket a tüneteket, akkor K-vitaminnal és egy hosszas kezeléssel ugyan, de túl lehet vészelni ha bejut a patkányméreg az állat szervezetébe, ám hosszabb távon halálos következményei is lehetnek egy ilyen mérgezésnek, hiszen mellüregi elvérzést okoz. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkerestük, hogy kaptak-e bejelentést a patkányméregről, de kérdésünkre nemleges választ kaptunk, így arra következtethetünk, hogy szerencsére egyetlen állat se esett áldozatául a hanyag, vagy szándékos méregszórásnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: