Kaposvári pörkölő kávéjából készült a sör, amit most meg is kóstolhattok!

2020. 02. 24., hétfő, 12:51

Kaposvári pörkölő kávéjából készült a sör, amit most meg is kóstolhattok!

Egy olyan kuriózumról szeretnénk nektek beszámolni, mely legalizálja a reggeli közbeni bulizást! A kaposvári Roastopus kávépörkölő és az Ugar Brewery szerelemgyermeke egy kávés sör, mely egyesíti a koffeinlöket serkentő hatását a sör lazaságával. Az 5. szülinapját ünneplő Elevenben most a kipróbálására is lehetőség nyílik. 

A Tiborg Deluxe "ethiopian stlye coffee stout"-ja az Ugar sörfőzde Puszta Heros sorozatának tagja, és kétféle készül belőle, ám míg az egyik verzióba egy viszonylag klasszikusnak tekinthető kávéblend került a szolnoki Contador pörkölőtől, addig a másikba egy, az izgalmas, de kerek sörök és a speciality kávék kedvelőinek figyelmét is felkeltő száraz etióp kávé került a kaposvári Roastopus pörkölő csapatától.

 

Puszta Heroes

De mi is az az a STOUT?

Eredetileg ír sörtípus, mely az angol porter sörből fejlődött ki. A stoutnak számos válfaja ismert, ebbe a kategóriába erős, testes és nehéz sörök tartoznak. Közös jellemzőjük továbbá, hogy készítésükhöz erősen pörkölt malátát használnak. Ennek köszönhetően a sörök színe a sötétbarnától egészen a feketéig terjed. A pörkölt maláta íze az ízvilág fontos összetevője, ezen felül a csokoládés, kávés, karamellás ízjegyek jellemzőek elsősorban a stoutokra.

 

A Roastopus Starfish adja az izgalmas alapot ehhez a különleges stouthoz

A Tiborg Deluxe-ban az Ugar prémium stoutja találkozik a Roastopus etióp Starfishével, ami egy 7,6%-os, kellemesen testes és selymes – például a sok zabpehelytől – igazán komplex, ugyanakkor jól csúszó sört eredményez. 

 

 

Hétfőtől tetten érhető az Elevenben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: