2020. 02. 19., szerda, 18:25

Sokan vártunk erre! Végre búcsút mondhatunk a PET-palackoknak

Szerdán ismertették a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, és a sajtótájékoztatón elhangoztak azok a lépések, melyeket Magyarország környezettudatosabbá tételéért tesznek majd az elkövetkezendő években. Ennek részeként hazánkban már jövőre betiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását. 

Emellett, a tömegesen előforduló egyszer használatos termékeket könnyen újrahasználható, újrahasznosítható termékek váltják fel. Így jövőre tiltólistára kerülnek hazánkban a PET-palackok, egyszer használatos evőeszközök - kések, villák, kanalak, pálcikák -, egyszer használatos tányérok, szívószálak, fülpiszkák és léggömbpálcikák is. 

 

 

Az ezeket leváltó környezettudatos termékek fejlesztésében támogatják a vállalkozásokat, illetve lehetséges lesz a fémdobozok, az üveg és műanyagpalackok visszaváltása, azokat a hulladékokat, amik nem alkalmasak újrafelhasználásra, energiává alakítják majd át. 

 

 

Foglalkozni fognak a hazai vizeket elárasztó szeméttel is, de 2030-ig hazánkban egymillió okos fogyasztásmérőt is telepítenek majd, hogy a háztartások maguk dönthessenek a fogyasztás mértékéről, időzítéséről, illetve a közlekedést is megreformálják a klímavédelem jegyében. 

 

Ideje volt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: