2020. 02. 18., kedd, 11:45

Vasvillával, hatan ütötték a földön fekvő férfit, amíg a rendőrök meg nem érkeztek

Eltörték a vasvilla nyelét a fején, majd a földre zuhanó férfit addig ütötték mint a hatan, amíg meg nem érkeztek a hatóságok. Most vádat emeltek ellenük.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot hat férfi ellen, akik egy Somogy megyei faluban nekiestek egyikük volt élettársa testvérének. A vád szerint a sértett férfi 2019 júniusában látogatóban volt lánytestvérénél a faluban, aki arról panaszkodott neki, hogy korábbi élettársa folyamatosan zaklatta, sőt bántalmazta is. A sértett ezen felháborodott és testvére gyermekével üzent a közelben lakó vádlottnak, hogy vele verekedjen.

 

A kép illusztráció.

A volt élettárs az üzenetet komolyan vette és kis idő elteltével, kezében vasvillával, családja férfi tagjaival – akik közül többen büntetett előéletűek – megjelent volt élettársa háza előtt, majd az utcáról hangosan szidalmazta a sértettet. A férfi kiment az utcára, ahol először a volt élettárs fejbe ütötte a vasvilla nyelével úgy, hogy a nyél eltörött. Ezután a vádlott a törött nyelű vasvillával tovább ütlegelte a sértettet, amelybe társai is bekapcsolódtak. A férfit mind a hatan ököllel ütötték test szerte, majd a földre került sértettet megrugdosták.

 

A bántalmazást az utcán többen végig nézték, amit a verekedők az időközben értesített járőrök és mentők kiérkezésekor hagytak csak abba. Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy két vádlott esetében a börtönbüntetés végrehajtását függessze fel a bíróság.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: