2020. 02. 14., Péntek, 14:46

Öngyilkos akart lenni a Városligeti tóban, a parkgondnok mentette ki a vízből

Február 13-án este, egy férfi véget akart vetni az életének, ezért a Malom tóba vetette magát, ám a parkgondnok hősies cselekedetének hála túlélte az esetet.

Csütörtök este, 20 óra környékén egy zavartan viselkedő, középkorú férfi érkezett a Városligetben található Malom tóhoz, ahol megszólította a szolgálatát végző parkgondnokot, hogy cigit kérjen tőle, majd a kosárlabda pályán az egyik kosarasnak akarta odaadni a telefonját. Ezt követően a csónakkikötőhöz sétált és a vízbe vetette magát.

A szolgálatban lévő parkgondnok azonnal utánaugrott, és előbb a felszínre hozta, majd a partra húzta a férfit, akit szerencsére ezt követően nem kellett újraéleszteni. A kiérkező mentősök később ellátták, és kórházba szállították. A férfit elmondása szerint kirakták otthonából, és úgy gondolta, hogy az öngyilkosság az egyszerűbb út.

Minden elismerésünk a parkgondnoknak, aki életét kockáztatva mentette ki a vízből kétségbeesett embertársát!

Figyelem!
<span style="font-size: 15px; background-color: rgb(235, 235, 235);">Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!</span>
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: