2020. 02. 14., Péntek, 13:04

Elharapódzott a kóbor kutya helyzet Kaposfüreden - Rettegnek a családok

Egyik kaposfüredi olvasónk keresett meg minket azzal a problémával, hogy az utóbbi hónapokban elharapódzott a kóbor kutya helyzet Kaposfüreden, ami betudható a felelőtlen gazdiknak is, hiszen folyamatosan szökdösnek a kertekből a négylábúak. A gondot tetézi, hogy tüzelési időszak van, így nem csak az utcákon okoznak problémát a néha falkába verődött ebek, hanem már egyes udvarokba is beszöknek. 

A kismama levelét, aki megkeresett minket, egy az egyben közöljük le számotokra:

Kaposfüreden évek óta gondot okoz a felelős kutyatartás, sajnos iszonyúan sok a kóbor kutya és természetesen senki nem vállal értük felelősséget. Amikor tüzelnek akkor még rosszabb a helyzet. A kaposfürediek Facebook fórumán már többen is panaszkodtak emiatt, volt olyan, akit megharapott a kutya, ott szerencsére nyíltan vállalta a gazdi a nevét és arcát, így megoldódott a gond. Viszont most már olyan is van, ahol bejárnak az udvarba a kóbor ebek, valahol a kismacskákat ölték meg. Nálunk a szomszéd tacsihoz jár be egy és ,,szeretgeti meg", így tüzelés idejével, 2 év alatt mióta itt lakok, már párszor kikergettem. Egy anyuka írta, hogy a kislánya nem mert hazamenni és sírva hívta telefonon hogy menjen elébe mert két kóbor kutyus megy vele szemben.


Nagy itt a probléma, hiszen természetesen senki sem hajlandó felelősséggel végiggondolni, hogy ő maga és az udvara alkalmas-e eb tartásra, ami elszomorít. Én jelenleg kismamaként rettegek tőle, hogy véletlen megharap egy ilyen kutya, de bárki nevében írhatnám ezt. Nem tudjuk pontosan mi lehetne a megoldás erre a problémára, mivel eddig nagyobb baj nem történt, de sokunknak okoz kellemetlenséget és senki nem tesz semmit. Remélem ha írnátok erről akkor kicsit komolyabban vennék magukat a ,,gazdik" is.

Szerintetek mi lenne megoldás a problémára? A gazdiknak kellene jobban fellépni vagy a gyepmestereknek az ügyben?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: