2020. 02. 12., Szerda, 12:36

Hé, itt maradt a lábad! - Műlábat, mikulásjelmezt, és jegygyűrűt is sikerült elhagynunk tavaly a vonatokon

A MÁV minden évben összesíti a hazánkban elhagyott tárgyak számát: míg 2018-ban 5883-ra jött ki a matek, a tavalyi évben ehhez képest linkebbek voltunk, ugyanis 9029 talált tárgyat regisztráltak, amik között akadnak sporteszközök, laptopok, ékszerek, de még egy műláb is. 

A MÁV dolgozói az elhagyott tárgyakat november óta fényképesen rögzítik egy adatbázisban, így azok könnyen visszakerülhetnek a tulajdonosokhoz, 2019-ben például minden második dolog megtalálta eredeti gazdáját. 

Az adatbázisban egyébként olyan tárgyak vannak, mint babakocsi, jegygyűrű, iratok, pénztárcák, táskák, kulcsok, ruhák, de műszaki cikkekből sincs hiány, mint a laptop és telefon. Gitárokat, ukulelét, hegedüt, de még nagybőgőt is sikerült elhagynunk tavaly, de sporteszközöket is felejtettük fent a vonatokon, például gördeszkát, hokiütőt, jógamatracot, rollert, és íjfelszerelést. 

A legfurább dolgok között találni szintező állványt, egy mikulásjelmezt, és egy műlábat is, utóbbit biztos csak a gazdájának szállították, hiszen elég fura lett volna, ha nem veszi észre, hogy nincs meg a fél lába...

Nektek előkerült már valamitek, amit a vonaton felejtettetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: