2020. 02. 11., Kedd, 16:30

Nem a farsangi maskarák szolgáltatták az egyedüli szürreális élményt az idei farsangi futáson

Vasárnap került megrendezésre a Kométa jubileumi, 10. Farsangi Félmaratonja, melyről mi is beszámoltunk egy Instagram híradóban. Nemcsak a résztvevők színpadra illő ruházata volt az egyetlen szürreális élmény az eseményen, egy színházi kellék is kíváncsivá tette a nézőközönséget.

Mint oly sok környékbeli sportesemény, a Farsangi Félmaraton főszervezője is Péter Attila volt, akinek személyes kötődése van a színházzal, 14 éves kora óta bérlettulajdonos, vagyis 46! éve. Téglajegye van, ami azt jelenti, hogy külön névre szóló széket tudhat magáénak. A farsangi futásokon eddig is minden évben megjelent valamilyen formában a Csiky, mint Kaposvár egyik ikonikus objektuma, idén pedig kifejezetten a színház köré épült a farsangi futás témája, ezúton is megünnepelve a visszaköltözést, ami visszköszönt az ajándék érmen is, melyen a színház épülete látható.

Bár minden évben volt frissítő pontja a Csikynek, idén kiemelt szerepet kapott benne egy kapu díszlet, melyet a Cabaret című előadásban használtak. A színpadias élmény fokozására egy vörös szőnyeg is előkerült.

Péter Attila fontosnak tartja, hogy a versenyen résztvevők minél jobban megismerjék a várost, ezért a félmaraton útvonala több ismert kaposvári épület mellett elhaladt. 

Idén a Csiky két saját csapatot is indított, és két egyéni induló is próbára tette magát. 

Ha szeretnétek megnézni a Csiky ponton áthaladó versenyzőket, megtaláljátok a róluk készült fotókat a futofoto.hu-n!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: