2020. 02. 11., kedd, 14:00

Már 28 ezer aláírásnál jár a petíció, hogy nálunk is legyenek csomagolásmentesek a kozmetikumok

A környező országokban már bevezették a kozmetikai újratöltő automatákat, hogy csökkentsék a felesleges műanyaghulladékot, melynek példájára szeretnének Magyarországon is hasonlót. Ennek érdekében indítottak petíciót, ami jelenleg 28 ezer aláírásnál jár. 

Mindössze pár napja került ki a petíció a Szabad a Hang oldalára, hogy a vásárlóközönség utántöltő automatákat szeretne a hazai Rossmann és DM üzletekbe. A cél az lenne, hogy csomagolásmentesen, utántöltőkből lehessen beszerezni ezekben az üzletekben a sampont, a mosószert, a tusfürdőt és a mosogatószert. 

 

 

Csehországban már mind a kettő üzletlánc csomagolásmentesen árulja ezeket a termékeket, de találni példát ezekre a környező országokban is, úgy mint Ausztria, Szlovákia, és Románia. 

 

 

Jelenleg 28 ezer fő írta alá a petíciót az automaták bevezetésének érdekében. Ha sikerülne ezeket használni Magyarországon, így akár Kaposváron is, akkor az üzletek kevesebb szemetet termelnének, mely jó lenne a boltoknak, nekünk vásárlóknak, az országnak, a rajta átfolyó vizeknek és az élőlényeknek is. 

 

 

A G7 novemberben megkérdezte a Rossmannt, hogy Magyarországon mikor tervezik az automaták bevezetését, a cég az alábbi választ küldte:

Nagyon örülünk a cseh Rossmann kezdeményezésének, és kíváncsian várjuk az eredményét. Bár egyszerűnek tűnik a megvalósítása ennek a megoldásnak, azért alapos előkészületet igényel, melyhez a beszállítók nyitottsága és az üzletek átalakítása is szükséges. Amint nálunk is várható a csomagolásmentes vegyi áruk és kozmetikumok értékesítése, azonnal kommunikálni fogjuk.

 

Ti örülnétek, ha lennének Kaposváron ilyen automaták?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: