2020. 02. 10., Hétfő, 10:52

Ablakokat, ajtókat becsukni, szélviharra felkészülni! - 2-es fokú riasztás van érvényben Somogyra

Durva, viharos erejű szélre figyelmeztetnek a meteorológusok hétfőre, a Dunántúl egyes részein akár 100 km/h-s széllökésekre is számíthatunk, Somogyra 2-es fokú riasztást adtak ki.

A met.hu előrejelzése szerint hétfőn délutánig a széllökések az ország nagy részén meghaladhatják a 60-70 km/h-t, a széllel hidegfront is érkezik. A legerősebb lökések sok helyen várhatóan elérik a 70-90, elsősorban az Észak-Dunántúlon a 80-100 km/h-t.

Hétfő estétől a front átvonultával átmenetileg veszít erejéből a szél, majd kedden reggeltől ismét sokfelé viharos szélre lehet számítani.

A hidegfront mentén a Dunántúlon egy-egy zivatar kialakulhat. Kedden hajnaltól a zápor mellett a Dunántúlon kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokhoz néhol 70 km/h-t meghaladó szélroham is előfordulhat.

Szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, havas eső, egy-egy zápor, hózápor. 

Csütörtökön napos idő ígérkezik, napközben a felhőátvonulásokból elvétve fordul elő futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. Pénteken többfelé eshet.

Nyugat Európát sem kíméli az időjárás, a Ciara ciklonnal érkezett 100-120 km/h-s szélben kellett letenniük a Wizz Air pilótáinak az egyik gépet Birminghamben vasárnap, nem volt gyenge mutatvány:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: