2020. 02. 06., Csütörtök, 10:25

Mostantól csak az előtérben várakozhatnak a szülők a Virágfürdőben! - Íme egy anyuka nyílt levele

Kaposvári anyukák kerestek meg minket levelükkel, amit a Virágfürdő vezetőségének címeztek. Azért írtak a fürdőnek, mert több szempontból is megkérdőjelezhetőnek tartják új döntésüket, miszerint a gyermekeikre várakozó szülők nem mehetnek be többé az üvegfalú medence mellé, kizárólag az előtérben várhatják meg a csemetéket. 

Zsófia levelét egy az egyben közöljük le:

"Nyílt levél a Virágfürdő vezetőségéhez!

Tisztelt Viragfürdő Kaposvár!

Mai napon gyermekemet gyógyúszásra vittem, ahol szembesültem vele, hogy a tanmedence üveges fala mögé nem ülhetek le többé, míg gyermekem úszik - egy új szabály szerint... Szomorúan és felháborodottan vettem tudomásul az új helyzetet. 6 éve járunk gyógyúszasra a nagyfiammal, és második éve a kislanyommal. Egy óvodásnak az ad biztonságérzetet ha ott ülök a falon túl, láthat, kiintegethet, ha bármi gondja van(orrot kell fújni, pisilni kell, elcsúszott a vizes kövön, stb.) ott vagyok, reagálni tudok, ki tud jönni hozzám...

Ez mostantól nem lehetséges, a pénztár előtti aulában kell várakoznunk, a kapu mögött, onnan figyelhetjük gyermekeinket annyian, ahányan éppen odaférünk a szülők közül úgy, hogy közben a kapun átjutást ne akadályozzuk. Többen az éppen nem úszó testvérekkel várakozunk ott, mint ahogy én is a két másik gyermekemmel együtt. A kicsi - 4 évessel rajzolgatni szoktunk, miközben fel-felpillantok és integetek egyet-egyet a kislanyomnak, jelezve hogy itt vagyok, látom, ha bármi kell. Ezt az előtérben várakozva nem tudom megtenni... Fél szemem a bent úszó gyerekemen, a másik a két másikon, akik a huzatos hideg előtérben unatkoznak... Az üvegfalnál ülve mindenkire ráláttam, mindenki számára elérhető voltam.

Ma kiküldtek minket miután átöltöztettem a kislányt és bement úszni,és az úszás végén sírva jött ki, hogy azt hitte nem vagyok ott, elmentem.... Nem is beszélve arról, hogy ha a medencében valamelyik gyermekkel történik valami(megesik hogy elcsúszik és megüti magát) akkor az oktató magukra hagyva a vízben másik 5-8-10 gyereket, kiviszi a szüleihez azt akivel éppen a gond van? Nem hiszem hogy ez biztonságos lenne a többi gyerek szempontjából... Úgy érzem, egy olyan döntés született, ahol pont azok a szempontok merültek feledésbe, amik miatt átláthatóvá csinálták a tanmedence falát. Sok sok szülő nevében kérem, vizsgálják felül döntésüket!

Tisztelettel: Kis Zsófia - egy édesanya"

Megkerestük a Virágfürdőt is, az alábbi sajtóközleményt juttatták el szerkesztőségünkbe: 

A Virágfürdő tanmedencéjében nap mint nap több egyesület szervezetében zajlanak úszásoktatások. Az edzők akkor tudják hatékonyan végezni a munkájukat, ha zavartalan a környezet. Ahhoz, hogy ezt biztosítani tudjuk- több edző kérésére- a szülőknek illetve a kísérőknek az aulában biztosítunk várakozási lehetőséget. A változtatásról az edzők tájékoztatták az érintetteket.

A beérkezett szülői észrevételek miatt az oktatók kérését felülvizsgáljuk.

Mi jelenthet megoldást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: