2020. 02. 06., csütörtök, 10:24

Somogyban a bolti eladók bére majdnem 30 ezer forinttal az átlag alatt van

A blokkk.com a 2019-es évre összesítette, hogy az egyes megyékben mennyit is keres egy bolti eladó. Némely helyek között az országban 80 ezer forintnyi fizetésbeli különbség tapasztalható, Somogy megye pedig e téren a lista közepén kullog, az eladók bére ugyanis a megyék átlaga alatt van. 

Ugyan nem meglepetés, de az első helyen Budapest áll a maga bruttó 286 ezres átlagával, ám ha kizárólag a megyéket tekintjük, akkor Veszprém vezet toronymagasan 263 ezerrel. A lista végén Nógrád megye található, akiknél a bolti eladók átlagban bruttó 206 ezer forintot keresnek. 

 

 

Somogy megye oszágosan - Budapestet is beleértve - a 13. helyen áll a maga 223 ezer forintos bruttó átlagával, ami nagyjából 150 ezres nettó bevételt jelent a dolgozóknak térségünkben. Ugyan 2019 -ben 9.7 százalékkal nőttek a bérek, így is pontosan 28 ezer forinttal esik a bolti eladók bére a megyei átlag alá. 

 

 

Rangsorolták azt is, hogy milyen típusú boltokban keresik a legtöbbet az eladók: első helyen a bútorboltok állnak az átlag 301 ezres fizetésekkel, őket az illatszerbolt és az autószalon követi. A lista legalján pedig pékáru bolt, ruhás piac, illetve a zöldséges bolt áll. 

 

 

Ti mit gondoltok, megéri bolti eladóként dolgozni a környéken?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: