2007 óta ünnepeljük mindenki kedvenc mogyorókrémjét február 5-én, amióta Sara Rosso, egy Olaszországban élő amerikai blogger kitalálta hogy ezen a napon adózzunk eme csodás édességnek. Hogy miért találta ki? A válasz egyszerű: mert imádja, akárcsak ti!
A Nutella eredetileg egy okos válasz volt egy nehéz problémára: a második világháborút követő kakaóhiányra. Pietro Ferrero, egy piemonti olasz cukrász, édes, kenhető krémet készített mogyoróból, cukorból és egy kevéske - akkoriban igen ritka - kakaóból. A masszát cipó alakúra formázta - ezt lehetett később felszeletelni és kenyérszeletekre helyezni. A finomságot 'Giandujot' névre keresztelte, a kor híres karneváli karaktere után. A Ferrero vállalatot hivatalosan 1946. május 14-én alapították.
A jeles dátum közeledtekor elárasztják a közösségi médiákat a #worldnutelladay hashtaggel ellátott posztok, őrültebbnél őrültebb Nutellás receptekbe és agymenésekbe futhatunk bele, nem beszélve a Nutellás termékeket árusító vendéglátók akcióiról.
Ha idáig legörgettetek, garantáltan megkívántátok, nekünk pedig van is egy tippünk hol hódoljatok vágyatoknak: a Torkosban egész nap 590 Ft-ért készítik a Nutellás-mascarponés mini pizzát:
OMNOMNOM