2020. 02. 04., Kedd, 08:45

Kaposváron is hódítanak a kutyás sportok - Kedvenceitekkel együtt futhattok

Tavaly már nálunk is rendeztek DogsCross-t, melyen kedvenceinkkel együtt verekedhettük át magunkat egy akadálypályán, ám immár egyre nagyobb tábora van az újfajta sportnak Kaposváron is.

Február 22-én a desedai arborétumban tartanak majd Canicross - Bikejöring és Dogscooter edzéseket, amely elsőre nem biztos, hogy mindenkinek érthető de nyugalom, nekünk sem volt az. Ezeket az újfajta sportokat a kutyákkal együtt űzik, mely során az embert és az állatot egy öv vagy más néven beülő, rugalmas szár köti össze. A kutya kap egy húzóhámot, mellyel tudja diktálni a tempót a mögötte futó/tekerő/sikló gazdájának. 

Ez a legalapvetőbb módszer, de van, hogy biciklire, vagy egy speciális bicikli-roller kombóra kötik rá az ebeket, természetesen egy biztonságos távtartóval együtt, amely megakadályozza, hogy nekimenjünk kedvenceinknek. Az egész olyan mint egy szánhúzó verseny, csak épp nem szánon, hanem más eszközön követjük kedvenceinket.

Nos tehát, egy hasonló megmozdulás lesz most a Desedánál, amely az első ilyen edzés lesz Somogyban. A cél az, hogy a régió minden hasonló sportolóját, vagy érdeklődőjét összeszedjék szombatra, egy jó kis versenyszituációs edzésre, mely remek felkészülés lesz az áprilisban következő DogsCross versenyre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: