2020. 02. 04., kedd, 10:45

Kamu befizetetlen számlákat küldözget valaki az E-ON nevében Kaposváron

Újabb internetes csalásra lettünk figyelmesek, mely során az egyik legnagyobb áramszolgáltató nevében próbálják kicsalni a figyelmetlenek pénzét.

Olvasónk juttatta el nekünk a levelet, melyben valaki az E-ON nevében hívja fel az érintett figyelmét, hogy elmaradása van, és azt a linkre kattintva könnyedén kiegyenlítheti. Nem nagy, csupán 2.335 forintos tartozásról volt szó jelen esetben, olvasónknak viszont azonnal szemet szúrt a hibás szövegkörnyezet és a fura e-mail cím, a felület, ahová a link vezet pedig már tényleg megér egy misét.

 

A kamu e-mail

Ismételten felhívjuk a figyelmeteket a különböző internetes csalásokra, mely során online átutalással, kamu számlákkal szeretnének házalni nálatok, pénzetekre utazva. Mindig csak az adott cég HIVATALOS weboldalán keresztül, többszöri ellenőrzést követően fizessetek, és minden csak kicsit is gyanús levelet azonnal töröljetek.

 

A linkelt oldal, ahol az átutalást kell intézni. Természetesen kamu

 

Az E-ON-t már értesítettük a történtekről, ám ha mégis véletlenűl Ön, vagy ismerőse bedőlt egy internetes csalásnak, mielőbb forduljanak a rendőrséghez.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: