2020. 01. 29., szerda, 11:03

Már Kaposváron is pánikolnak a koronavírus miatt - Hiánycikk lett a szájmaszk a városban

Ahogy Kaposvárra is elért a hír, úgy kezdtek el pánikolni a város lakói is a koronavírus miatt. A helyi patikákban a vírus terjedésének hírével arányosan megnőtt a kereslet a gyógyszerek, és a szájmaszkok iránt. 

Olyannyira kifosztották a kaposvári gyógyszertárakat a szájmaszkokból, hogy egyes intézményekben csak pár darab maradt meg belőlük. A probléma abban rejlik, hogy a kereslet nem csak Kaposváron nőtt meg a maszkok iránt, hanem az ország minden területén, ezért hiánycikké vált és a kaposvári patikák is csak minimális számban tudnak belőle utánrendelni. 

 

 

Emellett a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek a kaposváriak, a gyógyszertárakban dolgozók elmondása szerint a vásárlóközönség vitaminok felvásárlásába, különböző cseppek, illetve orrspray-k beszerzésébe kezdett.  

 

A kép csak illusztráció

A kínai Vuhanból származó koronavírus az egyik piacról indult, a szerdai beszámolók alapján eddig 132 halottja és közel hatezer fertőzöttje van, amely szám napról napra változik. Ugyan Magyarországon még nem azonosítottak fertőzött embert, a reggeli órákban magas lázzal vittek el a mentők egy embert a Ferihegyről. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályának elmondása szerint nem koronavírusos, már a láza is elmúlt, így nincs ok aggodalomra.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: