2020. 01. 23., Csütörtök, 12:40

Pénzügyi modul egy CRM rendszerben

Érdekes módon, az egyik legnehezebben működő folyamat egy szolgáltatással foglalkozó KKV életében a könyvelés. Számtalanszor halljuk azt, hogy nem megfelelő helyre kerül könyvelésre egy számla, vagy késik a könyvelés, így később jut adatokhoz/információkhoz a cég gazdálkodásáról a vezetőség, sőt, a fizetendő ÁFÁ-t általában egy alkalommal, közvetlenül az utalás előtt közli a könyvelő, nem tud vele számolni a cég. Mégis, mit tehetünk annak érdekében, hogy az egyébként jól szolgáltató cégünk számviteli munkája is gördülékeny legyen?

Induljunk a kályhától. A CRM rendszerünk pénzügyi moduljának egyik alapvető gondolata az volt, hogy kiküszöböljük a hibalehetőségeket a számviteli folyamatokból. Alapvetően a számlák lekönyvelésére irányuló feladatok könnyen automatizálható, sémák alapján működtethető lépések sorozata, amelyeket egy titkárnő szintén lévő kolléga is biztonsággal el tud végezni, amennyiben egy könyvelő felügyeli a munkáját és a beszámolókészítési feladatokat már a könyvelő látja el.

Ezért kialakítottunk egy olyan rendszert, amelyben a cégünknél dolgozó titkárnő elvégzi a számlák nagy részének a könyvelését előre beállított sablonok alapján. Kiválasztja egy listából, hogy az adott tétel egy irodaszer-számla vagy például közüzemi számla, beírja a szállítót és a forintosított és dátumértékeket, majd már át is lép a következő számlára. Azon számlák esetén, amelyekben nem biztos, egyeztet a könyvelővel. Időszakonként - akár kétnaponta - importálható az adathalmaz a könyvelő szoftverébe, így biztosítottá válik az akár napi szinten történő adatszolgáltatás a cégvezetők irányába.

A szoftver lehetőséget biztosít arra is, hogy a cégvezető - akár több céget kezelve - riportokat készítsen a felrögzített adatokból, így akár napi szinten nyomon tudja követni a fizetendő ÁFA alakulását. 

Hogyan is működik pontosan a pénzügyi modul? Keresse meg kollégánkat, mindenben, rugalmasan segít - a szoftverrel teljes szolgáltatást adunk, nem szoftvert értékesítünk.

info@alimentaria.hu

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: