2020. 01. 21., Kedd, 14:50

Rivális szurkolótáborral tartanak közös főzőcskézést és adománygyűjtést Kaposváron

Szombaton formabontó eseményre készülnek a kaposvári kosárlabda fanatikusok a mérkőzés előtt.

Az Oroszlány csapatát fogadja hétvégén a KKK hazai pályán, melynek apropóján a hazai szurkolótábort tömörítő egyesület, a Somogyi Bicskások egyedi húzással szeretne kedveskedni a vendégeknek, és segíteni egy társuknak. 

A srácok összekötvén a kellemest a hasznossal szombat déltől főzőcskézni fognak a Kaposvár Aréna vendégbejáratánál, ahol a két város szurkolótábora közt kialakult baráti viszonyt kívánják mélyíteni, ráadásul mindennek jótékonysági célzata is van. A két tábor egy szurkolón kíván segíteni, a májtranszplantációra váró kaposvári vízilabdás Bartics Barnabásnak gyűjtenek különböző módokon.

A Somogyi Bicskásokat és az oroszlányi szurkolókat régi, mélyebb szálak fűzik össze, melynek apropóján tartanak most egy kis összeröffenést a mérkőzést megelőzően. Ez a barátság egyébként az országban egyedülállónak nevezhető, hiszen rivális csapatokról van szó, azonos pontvadászatban, mégis például a KKK második bajnoki címének megszerzésekor több mint 50 oroszlányi szorított a hazaiakért a helyszínen.

Maga az adománygyűjtés ahogy már említettük Barnabás gyógyulásához szeretne hozzájárulni, ezért a Bicskások több ereklyét is licitre bocsájtanak, például aláírt idei mezeket, a 2000-es bajnok csapat által aláírt kosárlabdát, de Kapás Boglárka által felajánlott dolgokra is lehet majd licitálni.

A szervezők várnak minden fanatikust és segíteni vágyót egy hangulatos kis délutánra és egy izgalmas mérkőzésre.

Részletek ITT.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: