Ma van az év legdepisebb napja

2020. 01. 20., hétfő, 13:18

Ma van az év legdepisebb napja

Világszerte január harmadik hétfőjét tartják az év legszomorúbb, legdepressziósabb napjának - idén ez január 20-ára esik -, mondhatnánk ez a szomorúság nemzetközi napja. Az angolul Blue Monday néven ismertté vált nap eredete egy brit pszichológus, dr. Cliff Arnall nevéhez köthető, aki egy képlettel számolta ki, hogy miért pont ez a legszomorúbb nap.

Több tényező is közrejátszik, amiért ilyenkor vagyunk a legkevésbé motiváltak: elmúltak az ünnepek, pocsék az idő, alig látjuk a napot, kiütközik az év végi fáradtság, a vitaminhiány, és erre még rátesz egy lapáttal a hét legutáltabb napja, a hétfő. 

 

 

Ha megtehetjük, a legjobb megoldás ha olyan helyre utazunk, ahol süt a nap, és feltöltjük a napfény és energia raktárainkat. Nem mindenkinek van erre lehetősége, de már az is sokat javíthat a kedélyünkön, ha félretéve fáradtságunkat, testmozgással frissítjük fel a testünket.  A mozgás amellett, hogy felpezsdíti a decemberi kajálások által elnehezített vérkeringésünket, boldogsághormonokat szabadít fel, mely a léleknek igazi felüdülés. 

 

Meló után tehát nyomás a szabadba, addig pedig pezsdítsük fel magunkat a mai nap hivatalos himnuszával!  

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: