2020. 01. 20., Hétfő, 15:28

Hét elején robbant a bomba: Bagira ki lett dobva! Vagy mégsem?

A Virágfürdő közkedvelt cicájának múlt heti esete, miszerint kidobták a jószágot a fürdőből sokaknál kiverte a biztosítékot, ám úgy tűnik, nem teljesen kerek ez a Facebookon terjedő sztori.

A közösségi oldalon terjedő infókkal azért illik vigyázni, melyre mi is már sokszor felhívtuk a figyelmeteket, hiszen könnyen bele lehet futni álhíreket terjesztő oldalakba, félrevezető bejegyzésekbe esetleg régi, felmelegített történetekbe, melyek mára már elveszítették relevanciájukat.

Városunkban a legnagyobb port a múlt héten Bagira története keverte, hiszen egy, a Facebookon terjedő bejegyzés szerint a Virágfürdő közkedvelt öreg cicája fedél nélkül maradt, miután eddigi lakhelyéről kilakoltatták. Az eredeti bejegyzésben mindössze ennyi volt olvasható:

A kaposvári Virágfürdőből ma 12 év szolgálat után kirúgták ezt a kedves idős cicát. (Télvíz idején) Öszintén kívánom mindazoknak, akik ezt kezdeményezték és intézték, hogy életük végén kapják vissza duplán ezt a sorsot az élettől! Hajrá Virágfürdő, grat !

Jöttek is ezrével a megosztások, a dühöngő kommentek és a szitkozódások, így várható volt, hogy a Virágfürdő részéről is jön a reakció, hiszen Bagira régi “bútordarab” volt, több mint egy évtizede hesszelt a környéken. Vasárnap meg is jelent a közlemény a cica sorsáról:

A 37/1996. (X. 18.) NM rendelet szerint a közfürdő területére állat nem vihető be, illetve állat ott nem tartható. A közfürdőben nyújtott szolgáltatásoknak, illetve a fürdővendégek által látogatott helyiségeknek az üzemeltetés teljes időtartamában meg kell felelnie e rendelet közegészségügyi előírásainak. Mindezek ellenére a Virágfürdő dolgozói 12 éven keresztül gondoskodtak Bagiráról. Leromlott egészségügyi állapota miatt felvettük a kapcsolatot a Kapos Állatbarát Alapítvány vezetőjével, Tarnavölgyi Lászlóné Verával az elhelyezése ügyében. Segítségének köszönhetően már biztos és szerető környezetben van. Kollégáink ajándékokkal felpakolva vitték el új otthonába. A Virágfürdő teljes mértékben elítéli az állatkínzást és elhatárolódik minden olyan cselekménytől, ami annak minősül.

Természetesen ezek után is voltak kétkedők és szónokok, hogy tényleg így történt e, vagy mégis miért kellett kitenni a cica szűrét, ha eddig jól megvoltak vele és mindenki szerette? Nos, a komment szekcióban találni alátámasztást a cica befogadásáról, így ez pipa, viszont az, hogy ennek miért most jött el az ideje már más kérdés. Bagira felett már eljártak az évek, már az egészsége is leromolhatott így biztosabb lehet egy állandó lakhely, ahol rendszeresen jut táplálékhoz mintha továbbra is az utcákon kóborolna bár igaz, rengetegen gondoskodtak róla folyamatosan.

A másik részről pedig a Virágfürdő eddig is némileg kockázatot vállalt a cica gondozásával, hiszen a rendelet okán csak egy rosszakaró kellett volna, hogy egy feljelentést követően büntetéssel sújtsák őket. Konklúziót viszont nem a mi tisztünk levonni, a teljes kép ismeretében mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy gondolkodik a történtekről.

Egy szó mint száz, Bagira köszöni jól van, akinek pedig hiányozna, vegye fel a kapcsolatot a Kapos Állatbarát Alapítvánnyal, és látogassa meg, és ha már arra jár, vigyen némi adományt is az állatkáknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: