2020. 01. 17., Péntek, 11:23

Somogyban foglalkoztatják a legkevesebb embert az országban, de az átlagkereset is a sor végén kullog

A KSH adatai alapján a Helloviék.hu járt annak utána, hogy jelenleg Magyarországon melyek a legjobban ellátott megyék. Megnézték, hogy az egyes megyékben milyen magas a munkanélküliség, hogyan alakul a foglalkoztatottsági ráta, illetve milyen az átlagkereset. 

Munkanélküliség terén a megyék között 8. helyen van jelenleg Somogy a maga 3.5 százalékos eredményével, aggasztóan magas arány Jász-Nagykun-Szolnokban van, ahol 8 százalékos, míg a legalacsonyabb Győr-Moson-Sopronban, ahol mindössze 1.1 százaléka munkanélküli az embereknek, így mondhatjuk, hogy Somogy a középmezőnyben van. 

Szomorú, de elég rosszul teljesítettünk a foglalkoztatottság terén, hiszen nálunk a legalacsonyabb az országban, mindössze 53,8 százalékos, az emberek fele áll alkalmazásban valahol. A legtöbben Győr környékén állnak foglalkoztatottságban, náluk a ráta 65.1 százalék. 

A havi nettó átlagkeresetet is térképre vitték, Somogynak pedig sikerült a maga 196 ezerével a gyengébb besorolásba kerülnie. A legtöbbet ugyancsak Győr-Moson-Sopronban viszik haza, ami számszerűsítve 252 ezer, míg az átlag Szabolcs-Szatmár-Beregben a legalacsonyabb, ahol 165 ezer forint a havi nettó átlagkereset. 

Mit gondoltok az eredményről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: