2020. 01. 15., szerda, 14:27

Összeeresztheti a filmjei és a sorozatai szereplőit is a jövőben a DC

Minden idők talán legnagyobb crossoverének utolsó részeiben egy olyan meglepetést hozott tető alá a DC univerzuma, amely komoly kihatással lehet a jövőbeni filmjeikre és sorozataikra.

A képregény- és szuperhősrajongók minden bizonnyal nem csak a kedvenceik filmjeit, hanem néhány olyan sorozatot is követnek, amelyek a mozis univerzumok égisze alatt játszódnak. A Marvelnél példa erre a Shield ügynökei, a Daredevil vagy a Punisher, akik ugyan ügyesen felépítették a saját univerzumaikat, ám kevés az esély arra, hogy a mozifilmekben akár utalás is lenne rájuk. Fordítva már lesz rá példa, hiszen a Bosszúállókban megismert hősök közül lesz, aki saját sorozatot kap hamarosan.

 

Sorozatot kap a Marvelnél Loki, Sólyomszem, a Tél Katonája, Sólyom , Vanda és Vízió isNem úgy a konkurens DC-nél, akiknél szintén nem volt szó erről, hiába a rengeteg jól menő sorozat, a karakterek ugyan egymás epizódjaiban fel-feltűntek az éves crossover (közös rész) erejéig, ám a filmes univerzumukat teljesen külön kezelték, egészen eddig. Történt ugyanis, hogy a DC eddigi legnagyobb hőstoborzója a Végtelen Világok Krízise kicsit bővebb betekintést engedett a náluk multiverzumként emlegetett univerzumba, melynek lényege, hogy minden világ, minden lét végtelen számban, más és máshogy létezik. Tehát van Föld 1 de Föld 3301 is, ahol például lehet, hogy nem Batman szülei, hanem épp a gyermekük halt meg.

 

Aki ezekből a részekből kimaradt, talán nem is létezik a DC világában....

Az ötrészes bonyodalmakat most nem kívánjuk kielemezni, a lényeg az, hogy a DC minden, akár más és más platformon jelenleg, vagy egykor futó sorozatának és filmjeinek hőseit felsorakoztatta a részek során. Volt itt Smallville (2001), Superman visszatér (2006), The Flash (az 1990-es film), Batman (az 1966-os sorozat) Titans, Arrow, LuciferBatwoman, Supergirl és még sorolhatnánk milyen alkotások szereplői, ám a legnagyobb meglepetést mégsem ők okozták. 

A Batman Superman ellenben feltűnő, Justice League filmben megismert és a már beharangozott Flash filmben szereplő Ezra Miller jelent meg az egyik részben mint a Villám, amelyre eddig nem volt példa, hiszen jelenleg is futó filmekből még sose csábítottak át sorozatokba karaktereket. Ezzel mintegy megerősítették, hogy a sorozatok bizony kapcsolódnak a filmekhez és fordítva, valamint nyugodtan játszadozhat a filmek és sorozatok töréneteivel is az univerzum. Így hatalmas lehetőséget biztosít a DC magának, hogy a jövőbeli filmjeikben a sorozatokban megismert és közkedvelt hősök is felbukkanjanak és fordítva, szabadon játszva így a rajongók fantáziájával.

 

Hatalmas potenciál van benne, reméljük kihasználják!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: