2020. 01. 15., Szerda, 11:22

Még mindig az élmezőnyben Kaposvár a lakásárak terén

A tavalyi évben az OTP Jelzálogbank készített egy értéktérképet, mely alapján kiderült, hogy az országos viszonylathoz képest, hogy áll Somogy megye, illetve Kaposvár az árak terén. Akkor országosan a második legmagasabb zónába estünk a négyzetméterárakkal, ám idén sem alakul sokkal jobban a helyzet, hiszen az élmezőnyben vagyunk. Az átlagárak magasabbak, mint Pest megyében. 

A Pénzcentrum jelenlegi felmérésében arra próbált választ találni, hogy mennyi azon ingatlanok négyzetméterárának alakulása az ország egyes pontjain, amik nincsenek meglehetősen rossz állapotban, és beköltözés előtt csak minimális felújítási munkákat kellene végezni rajtuk. 

Míg tavaly 171 és 240 ezer forint között mozogtak a négyzetméterárak átlagosan, ez 2020-ra még feljebb ment, így Somogy megyében, ezzel együtt Kaposváron is 249.000 forintra növekedett. Ez azt jelenti, hogy egy 60 négyzetméteres lakáshoz átlagosan majdnem 15 millió alatt nem jutunk hozzá, és akkor még egy forintot nem költöttünk a felújításokra. 

Ezzel az árral az élmezőnyben vagyunk, természetesen első helyen országosan Budapest van a maga 477 ezres négyzetméterárával, majd egy 'kis' visszaugrással következik Győr-Moson-Sopron 282 ezerrel, őt követi Veszprém megye 262-vel, és minket mindössze egy ezressel előz meg Hajdú-Bihar. Érdekesség, hogy Pest megyére sikerült rávernie Somogynak, hiszen náluk átlagosan 243 ezres áron juthatunk lakáshoz, így pedig a megyéket tekintve - a fővárost leszámítva - megyénk a negyedik helyen áll. 

Magyarország a Pénzcentrum adatai alapján kettészakadt, ugyanis a fent említett megyéket leszámítva mindenhol 200.000 forintos négyzetméterár alatt jutunk ingatlanhoz. A 19 megye közül a sor végén kullog Nógrád megye, ugyanis itt egy négyzetméter mindössze 95.000 forintba kerül. 

Egyik szemünk nevet, másik sír

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: