2020. 01. 14., Kedd, 09:47

Idén is elkészítették a magyar kamu híroldalak listáját! Van ismerős köztük?

Az urbanlegends.hu már kétszer elkészítette a megtévesztő magyar híroldalak listáját, melyek kamuhírekkel és kattintásvadász címekkel tévesztik meg az internet népét, akik közül sokan ész nélkül osztják tovább a hülyébbnél hülyébb tartalmakat. Most 6 kategóriára bontva - Kitalált hírek, Kattintásvadász cikkek, Politikailag elfogult tartalmak, Áltudományos cikkek, Konteós cikkek, Szatirikus anyagok - újra összeállították a listát, hogy könnyebben eligazodjatok a valós és hamis internetes hírek között. Itt a felsorolás példákkal együtt, a teljesség igénye nélkül:

1. Kitalált hírek

Teljes mértékben kitalált tartalmak, amelyek elsődleges célja hirdetési bevételre váltani a nézettséget.

blikkruzs.me

Népszerű tartalmak a Facebookon 2019-ben: Mészáros Lőrinc: “Azt vallom, hogy egy fillért se kapjon az a nyugdíjas, aki nem dolgozik le legalább 75-80 évet, hiszen csak így tanulja meg a magyar, hogy..”

index-hirek.me

Népszerű tartalmak 2019-ben: Deutsch: A nyugdíj eltörlését komolyan meg kell fontolni, még akkor is ha ez most fájdalmasan érinti a nyugdíjasokat…

tv2-most.me 

Népszerű tartalmak 2019-ben: Nagy Feró: Én azt mondom, legyen a nyugdíjkorhatár 80 év, akkor majd megtanulja a sok lusta, ingyenélő…

rtl-klub.me

Népszerű tartalmak 2019-ben: Segítsünk a neurológusnak egy megosztással: Teljesen vissza tudom fordítani az állapotát egy stroke-ot kapott embernek, ha 3 órán belül megkezdhetem a kezelését. Egy megosztás, legalább egy életet megment! 

tv2-friss.com

Népszerű tartalmak 2019-ben: Fiatal orvos vagyok, aki saját kisfia életéért küzd.Talán nem sok ideje van hátra, ezért kérem olvassák el ma hozzám intézett szavait reményt adva ezzel az életben maradásához! 

2. Kattintásvadász cikkek

Szenzációvadász anyagok túlhúzott, félrevezető címekkel, újra felmelegített témákkal, népi blődségekkel, közösségi oldali posztok ellenőrizetlen feldolgozásával.

minden-egyben.com

Népszerű tartalmak 2019-ben: Kempingezés a Balatonon, na azok voltak az igazi nyarak :) Nem volt telefon csak beszélgetések, jókedv, sakk, kártya, fürdés :)

hirozon.info

Népszerű tartalmak 2019-ben: 2019. január 1-től 30 napra elveszik a jogosítványát annak az autósnak és biciklisnek, aki mobilt tart a kezében!!!!

eztnezdmeg.com
Népszerű tartalmak 2019-ben: Minden magyar háztartásnak 10 millió forint félre tett pénze van, a statisztikák szerint 

otpercpiheno.blogspot.com

Népszerű tartalmak 2019-ben: Horváth József egy 4 hónapos daganatos baba életét mentette meg. Minden elismerésünk 

legjava.pro

Népszerű tartalmak 2019-ben: A kutatók szerint 40 éves kor felett, csak heti 3 napot kellene dolgozni 

3. Politikailag elfogult cikkek

A saját politikai nézőpontok terjesztése érdekében egyoldalúan közreadott tartalmak. Célja a befogadó értékrendjének, világképének és magatartásának befolyásolása, formálása.

olkt.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Meghalt egy ember. Kínok között, üvöltve…

pestibulvar.hu

Népszerű tartalmak 2019-ben: Hivatalos: a világ egyik legmocskosabb diktatúráját csinálta Magyarországból Orbán

hirhugo.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Botrányos: az idős néni bevallja a kamerának hogy 20 ezer forint miatt szavazott a Fideszre (+videó) 

maivilag.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Fejek fognak hullani – végre kimondták: csalás történt a devizahitelekkel 

4. Áltudományos cikkek

Tudományosan megkérdőjelezhető nézeteket terjesztő cikkek.

titokterminal.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Kávé: véd a cukorbaj ellen, tisztítja a májat és erősíti a szívet: itt az összes gyógyhatása!

tudasfaja.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Gazdagságot hozó piros pénztárca – add tovább , és hamarosan sok pénz áramlik hozzád 

mindenegyben.com
Népszerű tartalmak 2019-ben: Pár nap múlva brutális poloskainvázió jön! Bálint gazda szerint így kell elbánni velük! – Itt a receptje, ami bizonyítottan működik

titkokszigete.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: A gyömbér 10.000-szer erősebb és hatékonyabb, mint a kemó: csak a rákos sejteket pusztítja el, mellékhatások nélkül 

tudnodkell.info 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Így hat az emberi testre a muskátli

5. Konteós cikkek

Komplex kérdésekre egyszerű megoldást kínáló teóriák, amelyek általában valamiféle információs hiányt töltenek be. Jellemzői a titkos csoportok ártó cselszövésének feltételezése, a bűnbakképzés.

titokterminal.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Parlagfű: erősebb gyógyír, mint a kannabisz? A parlagfű irtása valójában a gyógyszerlobbi érdeke? 

titkokszigete.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: 10 tudatmanipulációs trükk, amivel irányítják a tömegeket a világon: kitálalt a nyelvtudományok professzora 

vilaghelyzete.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Teljes film – Ausztrál történész óriási igazságkimondása: Attila leszármazottai vagyunk és Árpádék csak visszatértek a Kárpát-medencébe 

rejtelyekszigete.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Halottál már a Nagy Felejtésről? 10.000 évvel ezelőtt történt, és teljes hatással van az életedre 

avilagtitkai.com 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Papp Lajos. szervezett nemzetpusztítás zajlik: itthon és az egész világban 

6. Szatirikus anyagok

Közéleti kérdésekre a gúny eszközével reagáló cikkek, amelyek célja egyszerre lehet a figyelemfelhívás és a szórakoztatás. Saját környezetében általában nem okoz problémát a felismerése, de ha például egy Facebook-hírfolyamban bukkan fel – ahol a felhasználó csak a címet látja – megtévesztheti az oldal profilját nem ismerő olvasót.

hircsarda.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Megszüntetik a déli harangozást Magyarországon 

kozpontiujsag.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: Megérkezett a Soros elleni védőoltás 

tacskomuki.blog.hu 
Népszerű tartalmak 2019-ben: n.a. Legnagyobb karriert befutó anyagai: Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása | Megalakult a Jobbik homoszexuális tagozata

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: