2020. 01. 10., péntek, 10:09

Statisztikák bizonyítják, hogy Hosszú Katinka a világ legjobbja - A kanyarban sincs senki mögötte

A világhírű úszónk Hosszú Katinka most nemtől, sportágtól függetlenül lett a bolygó összes sportolója közül a legeredményesebb.

 

 

A Gracenote nevű statisztikai szaklap megnézte, hogy 2019-ben ki volt az a sportoló, aki a sportágától és a nemétől függetlenül a legtöbb érmet gyűjtötte a teljesítményével. Az eredményre pedig egész Magyarország büszke lehet, ugyanis a győztes a többiektől toronymagasan elrugaszkodva nem más, mint Hosszú Katinka.

A 30 éves úszónk tavaly 78 versenyen indult, és ezek közül 47-et meg is nyert, míg 61-en ért el dobogós helyezést, ezzel lett ő az év legeredményesebb sportolója. Második helyen a ritmikus gimnasztikában versenyző, orosz Dina Averina végzett 33 érmével, a dobogó harmadik fokán a szintén orosz úszó, Vlagyimir Morozov foglal helyet 30-cal.

Ez viszont nem minden, ugyanis Hosszú Katinka más elismerésben is részesült: őt választotta meg az Európai Úszószövetség (LEN) a tavalyi év legjobb női úszójának, így továbbra is töretlen sikernek örvend a magyar sportember, aki most is rengeteget edz azért, hogy 2020-ban is legalább ilyen kiemelkedő teljesítményt érjen el, és az olimpián is büszkévé tegyen minket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: