2020. 01. 10., péntek, 12:21

Hónapokig verte, meglopta és koldulásra kényszerítette társát, majd megszökött a rendőrautóból és csak 17 éves

​Személyi szabadság megsértése, zsarolás, rablás… Összesen 18 rendbeli bűncselekmények miatt emeltek most vádat a 17 éves kaposvári fiú ellen, aki már hónapok óta bűnözött a városban.

A Kaposvári Járási Ügyészség tizennyolc rendbeli, köztük minősített személyi szabadság megsértésének bűntette, zsarolás bűntette, rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot egy tizenhét éves vádlottal szemben, aki először nevelőotthonokban, majd Kaposvár közterületein követte el a bűncselekményeket.

A fiatalkorú vádlott 2019 márciusától került gyermekotthonba, azonban agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer helyezték át speciális intézményekbe.

A vád szerint a vádlott 2019 áprilisától 2019 júliusáig gondozási helyein számos konfliktust kezdeményezett. Társait többször bántalmazta, ököllel ütötte és rugdalta őket. A vádlott a csoportjában lévő egyik – nála fiatalabb – fiúval szemben különösen durva volt. Őt folyamatosan félelemben tartotta, ok nélkül bántotta. Veréssel arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, vele menjen kimenőre, egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigaretta csikkeket gyűjtsön. A megfélemlített sértettől a fiatalkorú vádlott továbbá erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte telefonjait és új cipőjét, amiket később eladott.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 12-én reggel ittasan kedvezményes jegyet akart vásárolni a kaposvári vasútállomáson, azonban nem volt diákigazolványa, ezért a pénztáros azt nem adhatott neki. A vádlott ettől indulatba jött, belerúgott a pénztár falába és hangosan szidalmazta a vasúttársaságot. A sértett a pénztárból kijött és ki akarta vezetni az agresszív vádlottat az állomás épületéből, de ő a vasúti dolgozóra támadt, arcon ütötte, majd a helyszínről elfutott.

A fiatalkorú terhelt még aznap este egy ismerősére támadt, bántalmazta, a sértettől erőszakkal elvette 1.500,-Ft-ját, majd a sértett segítségére siető fiúkat is bántalmazta.

Ez alkalommal a rendőrök intézkedés alá vonták az elkövetőt, azonban előállítása során az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött. Az egyik járőr megsérült, a taxi utasai pedig a járműbe szorultak, a vádlott kihasználva ezt a kocsiból kiszállt és a helyszínről elfutott. Csak később fogta el a rendőrség, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: