2020. 01. 09., csütörtök, 12:34

Minek ellenség, ha ilyen barátok vannak? Haver pálinkáját hirdette, el is kobozták, meg is büntették

Nem tudott mit kezdeni a megmaradt pálinkájával, a barátja viszont kitalálta, hogy meghirdeti és eladja neki. Hibás lépésnek bizonyult, a pálinkát elkobozták plusz több száz ezer forintos bírságot szabtak ki a készítőre.

A barátja segített túladni a „többleten” annak a férfinek, akitől 90 liter pálinkát foglaltak le a NAV Somogy megyei munkatársai. Egy forgalmas bevásárlóközpontban kiragasztott, házi pálinka árusításáról szóló apróhirdetésre lett figyelmes egy pénzügyőr.

 

 

A NAV munkatársai felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, a jó barát pedig megadta az eladó elérhetőségét. A revizorok a megbeszélt helyen megvásárolták az öt liter házi pálinkát, bizonylatot azonban nem kaptak. A pénzügyőrök is megjelentek a helyszínen és további 85 liter eladásra szánt gyümölcspárlatot találtak, amit le is foglaltak.

 

 

Az eladó magánfőzőként állította elő a pálinkát és párlatadójegyet is igényelt rá, azonban értékesíteni így sem lehetett volna. Le is döbbent, amikor kiderült, hogy barátja úgy próbált neki segíteni, hogy a hirdetést ragasztott ki egy bevásárlóközpontban. Az illegális pálinkakereskedő több száz ezer forintos bírságra számíthat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: