2020. 01. 07., kedd, 09:27

Ideiglenes körforgalom, új nyomvonal, egyirányú Hársfa utca - Megint átalakul a belvárosi közlekedés

Ha már kezdte megszokni a belváros teljesen feje tetejére állított közlekedési rendjét, akkor van egy rossz hírünk: megint csavarnak egyet rajta.

A Közlekedési Központ építése olyan szakaszába érkezett, hogy újabb forgalmirend-változásokra van szükség a belvárosban, hogy haladni tudjanak a munkálatokkal. Az első változás a Hársfa utcát érinti, amely egyirányúvá vált déli irányban, így sem a Baross Gáborból sem a Béla Királyból már nem lehet rákanyarodni. Ez az intézkedés leginkább a Rákóczi tér és az Anna utca forgalmát fogja megnövelni.

 

A Hársfa utcába hamarosan nem hajthatunk be a Baross Gábor és a Béla király utca felől

Közben elkészült az Áchim András utca új nyomvonala, amelyre hamarosan a forgalmat is ráterelik. Az új négysávos út szélső sávjai a helyi járatos buszok érkezési helyei lesznek, míg az autósok a belső sávokban 30 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhatnak majd.

 

Az Áchim András utca új nyomvonala  lehetővé teszi a régi pályaudvar átalakítását

Kapunk egy ideiglenes körforgalmat is amely a vasútállomás elé kerül, ez lehetővé teszi a buszok számára a megfordulást, valamint kiváltja majd a lámpás kereszteződést a Dózsa György utca végében.

 

Ideiglenes körforgalom épül a vasútállomás előtt

Óvatosan közlekedjetek a környéken, és figyeljétek a táblákat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: