2019. 12. 21., Szombat, 11:25

14 éves fiú lopott biciklit az Áchim András úton

A közvélekedés szerint Kaposvár biztonságos város kerékpáros közlekedés szempontjából, de azért egy masszív zár nem árt, mint azt az alábbi példa mutatja.

2019. október 26-án Kaposváron, az Áchim András úton lévő üzletház előtt egy 14 éves fiú elkötött egy kerékpárt, amely csupán egy vékony lánccal volt rögzítve a váznál az első kerékhez.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a fiút, előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai a kerékpárosoknak:
 
- Mindig lakatolja le kerékpárját, akkor is, ha csak öt percre szalad be a boltba, vagy a postára!


- A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb U-alakú lakatokat, még ha azok drágábbak is! A tolvajok elsősorban azokat a bicikliket keresik, amelyeket vékonyabb vagy egyszerű, számzáras lakattal zártak le.


- Amennyiben hosszabb időre kénytelen otthagyni kerékpárját, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.


- Ne tárolja a kerékpárját (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó sem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak. Amennyiben közterületen állítja le a kerékpárt, érdemes forgalmas, frekventált helyet választani, ahol sok ember jár.


- Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!


- Jegyezze fel kerékpárja egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni. Amennyiben megtörténik a baj ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: