Régóta fennálló űrt tölt be Kaposváron a most nyílt Horgász étterem

2019. 12. 18., Szerda, 18:07

Régóta fennálló űrt tölt be Kaposváron a most nyílt Horgász étterem

A Horgász étterem igazi hiányt pótol Kaposváron, szükség volt már egy olyan vendéglőre, melynek konyhája kifejezetten a halra épül. A két hete nyílt Horgász a régióban már hírnevet szerzett, kiskorpádi Villa Curpad Csárda és Lakodalmasház nyomdokain haladva igyekszik egy magas minőségű de otthonos, mindenki által kedvelhető és megfizethető éttermet vinni, mely megmutatja, hogy a rántott pontyon és a halászlén kívül is van élet.  

Kaposváron nem volt hal tematikájú étterem, mi pedig egy olyan helyet akartunk létrehozni, amit még senki nem csinált. A Villa Curpad története, amiről mindenki ismer minket 13 évre nyúlik vissza, az ottani menedzsmenttel, főszakáccsal és a kiszolgáló személyzet egy részével ugyanazt a minőséget hoztuk át ide.

– kezdi a bemutatkozást Takács Zoltán „Taki” és üzlettársa Bebics János.

"Közel 40 itthoni halas éttermet jártunk végig enteriőr ötletek után, a cél egy letisztult, barátságos, kicsit bisztró jellegű belső tér kialakítása volt, ami reméljük visszaköszön a végeredményben. Egyszerre 70-75 főt tudunk leültetni, melyből 20-30 a különterem kapacitása, ezt családi és baráti rendezvényekre, meccsnézésekre, kis társaságok számára tartjuk fent." 

Az egykori, 1984-ben nyílt Horgász Étterem és Presszó az egész Dunántúlon ismert volt a 90-es években ikonikus fogásairól, mint a velős pacal, halászlé, marhapörkölt, töltött káposzta. Ezt a hagyományt az új Horgász is átörökítette étlapjára a Villa Curpad közönség kedvenceivel együtt, mint a hamburger vagy a Villa Curpad tál, kiegészülve olyan halas ételekkel, melyeknek 80%-a sehol másutt nem található meg Somogyban.

Halas étterem lévén nehéz kikerülni az Attalai Halászcsárda-Étteremmel való összehasonlítást, de bátran várjuk vendégeink őszinte véleményét a hasonló ételekkel kapcsolatban, sőt kifejezetten ajánljuk kipróbálásra harcsa brassóinkat, mely náluk is szerepel a repertoáron.

Az étlap nem hosszú, de így is számos izgalmas fogás helyet kapott rajta a halas szekcióban, melyek közül igazi kuriózum a harcsa alapú, a marhához hasonlóan és fűszerezéssel, 4-5 napos érlelés után készülő haltatár, a szintén harcsából való Fish & Chips, de említhetnénk a töltött káposzta alappal induló, másnapos gyomornak is igen kedves korhely halászlét is.

"A közeljövőben bevezetünk egy úgynevezett „alternatív étlapot” is, melynek több előkészületi időt igénylő fogásait 48 órával érkezés előtt kell megrendelni, a tavaszi tervek között szerepel még a kerthelyiség megépítése és igény esetén az ételkiszállítás elindítása is. Szeretnénk, ha vendégeink minden látogatáskor találnának valami újdonságot étlapunkon, egy jó sült keszeg például biztosan felbukkan rajta előbb-utóbb."

Ritka, hogy nem csak a tulajdonos, hanem mi magunk is csak szuperlatívuszokban beszélhetünk a kipróbált fogásokról, most viszont ez a helyzet, így bátran ajánljuk nektek is! 

A Horgász Facebook oldal - Kaposfüredi út 100.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: