2019. 12. 09., Hétfő, 11:13

Állapotos nőt zaklattak Kaposváron - Volt aki látta, de nem segített

Vádat emeltek az a férfi ellen, aki még májusban tért be az egyik üzletbe Kaposváron, ahol az ott eladóként, hét hónapos terhesen dolgozó nőt zaklatni kezdte. Az egyik szemtanú nem segített rajta, mert munkába kellett mennie.

A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a harminc éves, többszörösen bűntett előéletű, Kaposvár környékén élő férfival szemben, aki Kaposváron, egy belvárosi üzletben zaklatott egy terhes nőt úgy, hogy percekig nem engedte ki a szorításából.

A vád szerint a vádlott 2019 májusában Kaposváron bement az egyik üzletbe, ahol az ott eladóként dolgozó, hét hónapos terhes eladónőt zaklatni kezdte. A sértett egy idő után megelégelte a vádlott viselkedését, és kivezette az utcára.

A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot és másfél órával később – késő délután – visszatért az üzletbe. Ekkor a sértettet akarata ellenére átölelte, a karjait lefogta, az arcát a sértett nyakába nyomta, tőle csókot kért, és nem engedte a boltból sem kimenni. A sértett a bolt nyitott ajtaján keresztül hiába kérte a járókelőket, senki nem sietett a segítségére, sőt egy gyalogos – akinek a kilétét nem lehetett megállapítani – még vissza is szólt,

hogy neki munkába kell mennie.

A vádlott mintegy hét percen keresztül dulakodott a kitartóan védekező állapotos nővel, mire az egyik szomszédos üzletben meghallották a kiabálását és megfékezték a férfit, akit a rendőrök kiérkezéséig vissza is tartottak a helyszínen. A bűncselekmény következtében a sértettnek és magzatának nem lett egészségügyi problémája.

Elfogása után az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben – akit korábban már rablás miatt is elítéltek – börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: