2019. 12. 03., Kedd, 08:20

A meztelen harcos

Az erő, a fizikai és a mentális erő, mindig is az emberi kultúra megbecsült tulajdonsága volt. A fizikai erő megszerzésére rengeteg módszert dolgoztak már ki az idők folyamán. A különféle súlyzós edzéseken át a saját testsúllyal végzett gyakorlatokig.

A saját testsúlyos gyakorlatoknak van jó pár fajtája, ezek közül az egyik ismert forma, a street wokrout, melynek egy különleges változata a fegyencedzés, mely egy komplett teljes testre kiterjedő, saját testsúllyal végezhető edzésmódszer.

Van azonban az erő fejlesztésének egy igen különös fajtája is. Ezt Pavel Tsatsoulin dolgozta ki, könyvet is írt róla melynek címe A meztelen harcos. A technika összesen két gyakorlatot tartalmaz, az egykezes fekvőtámaszt és az egylábas guggolást.

A módszer lényege, hogy olajozd a mozgást, vagyis pontosan és szabályosan csináld. Ezért egy sorozat ne legyen túl sok 5-9 közözötti. Minkét oldalra végezd el a gyakorlatot. Aztán folytasd a napi teednőidet. Azonban ezt napjában többször is ismételd meg. Minél többször, annál jobb. 

Persze az egykezes fekvőtámasz vagy az egylábas guggolás nem fog mindenkinek egyből menni. Tehát a szervezetet fokozatosan kell hozzászoktatni. 

A fekvőtámasznál először magasabban kezd, mondjuk egy székre támaszkodva, úgy biztosan menni fog, aztán amikor megerősödsz, mehetsz a kisszékre, aztán onnan le a földre. Ha már az is könnyedén megy, akkor csak az egyik lábaddal támaszkodj le a földre. 

A lábbal hasonlóképpen kell eljárni, először kétlábbal kell kezdeni, aztán jöhet a próba egy székről ülve felállni, míg végül teljesen letudunk guggolni a szabad lábunkat előre nyújtva.

Tehát olajozd a mozgást, ne végezz mást csak ezt a két gyakorlatot ezt azonban naponta többször is.

Miközben gyakorolsz nem csak fizikailag, de mentálisan is sokat fogsz erősödni.

Jelen tartalom az Urbis Uno Alapítvány NEA-UN-19-Ö-V-0569 számú projektje keretében jött létre.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: