2019. 11. 28., Csütörtök, 16:22

Egy híján 40 éves a kaposvári Domus, a magyar IKEA! - Emlékeztek még Rékára, vagy a Garzonra?

A Domus 1974-ben tárta szélesre kapuit, a Centrum, a Sugár, és a Skála mellett nagy népszerűségnek örvendett, emlékét sok lakásban őrizzük még ma is egy kanapé, vagy szekrénysor formájában. Budapest után több vidéki városba, így Kaposvárra is megérkezett a magyar IKEA 1980 november 28-án. Így számolt be a szenzációról a Somogyi Néplap:

"Tegnap megnyitották a kaposvári Domus áruházat. A több mint 3500 négyzetméter alapterületű új létesítményt - a Pécsi Tervező Vállalat mérnökeinek elképzelése alapján - a Somogy megyei Állami Építőipari Vállalat készítette el. A Domus-hálózat tizennegyedik tagja 54 millió forintba került, és évente 170 millió forintos forgalomra számítanak az üzemeltetők.

A Domus áruházakban a bútorokat és a lakberendezési cikkeket jól áttekinthető elrendezésben kínálják a vevőknek, és egy sor szolgáltatást is bevezettek.

A törekvésekről szólva a vezérigazgató elmondta: fontosnak tartják a minőség és a választék további javítását. Egyre keresettebbek a variálható, elemes bútorok. Ezekből jelenleg nem tudják kielégíteni az igényeket. Esetenként hiánycikk a bébi- és a gyermekbútor, kevés a stílbútor, és nincs elég kis bútor sem."

A kezdeti lelkesedés hamar lelohadt, egy hónap elteltével így írnak a tapasztalatokról: "Startra készen várta sok ember a januárt, hogy elemes bútort rendelhessen a kaposvári Domus áruházban. Az első idei nyitvatartási napon meg is kezdődött az előjegyzés, ám rengeteg hiba akadályozta a vásárlókat es a kereskedőket.

Kicsi a kínálat majd minden elemes bútor esetében, de például a Réka még előjegyezhető. Kevesebben keresik, mert az ára szinte csillagászati, az értékét - a legtöbb nézelődő szerint - jóval meghaladja. Így sem kell azonban félni: a sok hiány „zöld utat” ad a túlzottan drága, illetve a nem jó termékeknek is. S a gyárak ebből a kényelmes helyzetből szemlélődve nézhetik a bútorboltokban dúló csatákat."

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: