2019. 11. 22., Péntek, 10:24

Bemutatták a Tesla új, törhetetlen üvegű járművét - Már a bemutatón betörték az ablakát

Elon Musktól a váratlan húzások nem túl meglepőek, ám a Tesla új járművétől már nekünk is felugrott a szemöldökünk.

Mikor még csak a látványterveket láttunk a Cybertruckról, azt hittük, valami 90-es évekbeli játékból nyúlt grafikáról van szó, magunk se gondoltuk volna, hogy valóság lesz a brutális pick-upból.

Az inkább a Szárnyas fejvadászba illő sci-fi monstrum 40 ezer dollárba kerül, 400 kilométerre képes egy feltöltéssel és 3,4 tonnát bír szállítani. Ezen kívül számos extra is jár mellé - természetesen a vagány dizájn és a szokásos hipermodern Tesla belsőn és szoftvereken kívül -, van egy 120/240-es konnektora, beépített légkompresszora, golyóálló 9mm-es fegyverekkel szemben, és légrugós felfüggesztése van, hogy fel tudjuk pakolni könnyedén a platót, akár egy quaddal is.

Az üvegek törhetetlenként lettek beharangozva, melyet ha nem a Tesla bemutatója lett volna, hangzatos állításként el is engedett volna a közönség. Ám Muskék nem hagyják általában ennyiben a dolgokat, ezért egy fémgolyót vágtak az autó páncélablakának.

Ami ahogy kell be is tört.

Elon Musk viccelődött is, hogy túl erős a kolléga, és a teszteken ez egyszer sem fordult elő, mire újra repült a golyó a másik ablak felé.

És az is betört.

Az autó ára a blamától függetlenül 40 ezer dollárról indul, és az Egyesült Államok piacát kívánja meghódítani, amire meg is van az esélye - az üvegeket kivéve.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: