Október 12. és 13-án illetve november 9. és 10-én került megrendezésre a 2019-2020-as KÖSZ, azaz a Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntője, mikor 39 csapat állt a konyhapultok mögé, hogy összemérjék tudásukat, köztük egy kaposvári csapattal.
A '19-20 verseny a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a NÉBIH, illetve a a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének közös szakmai szervezésű eseménye, melynek az idei évben a nyári ételek, a megújulás és a hagyomány volt a témája. Célja pedig nem más, minthogy modernizálják az ételeket, fejlesszék az étkezési kultúrát, emellett pedig megismertessék az évszakhoz, illetve szokásokhoz kötődő fogásokat.
A három fordulós versenybe egy kaposvári csapat, a Zrínyi harcosai is kvalifikálta magát, akik már jól vették a selejtező, illetve az elődöntő akadályát is, így bejutottak a KÖSZ 2020 február 6-án megrendezésre kerülő döntőjébe, amit a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca kiállításon tartanak a következő év elején.
Az idei versenyben nem csak kötelezően használandó alapanyagok, hanem tiltólistás hozzávalókat is meghatároztak a szervezők, ilyenek voltak például az ízfokozók, édesítőszerek és az élelmiszer színezékek is. Kitétel volt még, hogy a felhasznált alapanyagok nettó beszerzési értéke, egy fő ételét tekintve nem üthette meg a az 550 forintot.
A döntőbe jutott 12 csapat a következő:
- Hungast Bakony Gaszt, Veszprém
- Hungast Pécs, Pécs
- Melódin Róbert, Budapest XIII.
- Hungast Budapest, Budapest
- Melódin K&H, Budapest IX.
- RC Team, Budapest XXII.
- Deutsche Schule, Budapest
- Prizma 44, Békéscsaba
- Eurest Győr, Győr
- Eurest Rácalmás, Rácalmás
- Eurest Szeged, Szeged
- Zrínyi harcosai, Kaposvár
Gratulálunk az eredményhez, és szurkolunk nekik, hogy február 6-án ők legyenek az ország legjobb menzaszakácsai!