2019. 11. 18., Hétfő, 08:39

Már több cica és kutya is áldozatul esett a kaposfüredi állatmérgezéseknek

Idén már negyedszer adunk hírt Kaposváron történő állatmérgezésekről, ITT, ITT, és ITT olvashattok róluk. Ezúttal Kaposfüreden történt több ilyen eset helyi beszámolók szerint.

Egy helyi csoportban hívta fel a lakosok figyelmét egy hölgy, miszerint a Kaposfüredi út végén már 4 cica esett áldozatul a mérgezéseknek.

A hozzászólásokból kiderül, hogy nem most kezdődtek a mérgezések, az elmúlt években több kutyát is megmérgeztek a szintén Kaposfüredi úti Ági Cukrászda környékén kerítésen behajított méreggel.

Az egyik hozzászóló ötletet is ad a hasonló esetek elkerülésére, bár a kerítésen bedobott méregtől ez sem védi meg kedvenceinket:

"Nagyon drága megoldás, de egy elütött macska műtétjének árába kerül: Petsafe CAT nyakörv és a hozzá tartozó láthatatlan kerítés rendszer. Röviden: egy szál huzalt kell körbe lefektetni a terület körül, lehet akár több száz méteres sugarú körben is, akár a kerítés mentén, körben a ház és a telek körül. Ezt a nyakörv érzékeli, és sipolással, pittyegéssel jelzi ha a macska megközelíti. Enyhe áramütéssel tartja távol. A macska hamar megtanulja hol vannak a határok, és utána már meg se várja a sipolást, többet nem megy ki az utcára. Nálunk bevállt... egyszer elütötték, utána kialakítottam ezt a rendszert, és többet nem megy ki. A telek fele kimehet, de ott van fél hektárnyi területe szórakozni."

Szerintetek hogyan lehet elkerülni az ilyen eseteket az állatok tanításán kívül?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: