2019. 11. 14., Csütörtök, 13:25

A robotikáról, a virtuális valóságról és a mesterséges intelligenciáról fog szólni minden a kaposvári Innovációs Házban!

Hamarosan megnyitja kapuit az Innovációs Ház a kórház déli tömb felújítási projektjének egyik utolsó állomásaként, amely jelentős informatikai és technológia vérpezsdítést hoz a város számára.

A robotika, a virtuális valóság és a mesterséges intelligencia már az életünk szerves része, a házon belül pedig kifejezetten ezekre épülő programok és eszközök segítik a megismerését. Fontos partner ebben a LEGO, ami a digitális bennszülöttnek született legkisebbeket is bevonja ebbe a fejlődésbe, egy külön nekik készülő terem segítségével.

A KGIK, azaz a  Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Kft. felvételt nyert a Mesterséges Intelligencia Koalíció tagjai közé, ahol a legfőbb célkitűzés rátenni Magyarországot a világ tech térképére, és szakmai együttműködési munkacsoportokat létrehozni a mesterséges intelligencia fejlesztése és használata céljából. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által életre hívott Digitális Jólét program szerves része az MI Koalíció, akik nem kisebbet vállaltak, minthogy 2020-ra Magyarország ott lesz az EU tíz digitálisan legfejlettebb országa között.

Mit szóltok hozzá, várjátok, hogy elkészüljön?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: