2019. 10. 31., Csütörtök, 14:10

Vérfrissítéssel ünnepli 2. születésnapját Kaposvár club partizánja, az e-cafe

Két éve már, hogy az e-cafe igazi lázadó módjára robbant be Kaposvár partytérképére, és azóta is a város egyetlen undergound zenei játszótereként várja a minőségi elektronikus ütemekre szomjazó közönséget. Hétvégén ünneplik első páros szülinapjukat, ezzel együtt több jelentős változásról is beszámolhatunk.

A Dózsa György utca körülbelül annyira pörög Kaposváron, mint a jóféle elektronikus zene, az e-cafe mégis a Csikyvel szemközt tűzte ki zászlajára, hogy sikerre viszi ezt a történetet. Ha tömören szeretnénk fogalmazni, akkor az e-cafe az egyetlen hely Kaposváron, ahova elkalauzolhatod az épp városba érkező, zeneérzékeny barátaidat. Ez a felvállalás továbbra is érvényes, a következő cél az, hogy kulturális hotspotként is ismertté váljanak. 

 

Az utóbbi időben a bulik színhelye áttevődött a bár részre, a szűkített tér pedig jót tett a hangulatnak, a mostani vérfrissítéssel azonban a nappali pezsgést is szeretnék itt megindítani, már csak a hamarosan újranyitó színház miatt is.

A hangsúly innentől kezdve az "e"-ről némileg áttevődik a "cafe & bar"-ra, mely az otthonosabbá vált térben, az egész napos nyitvatartásban és az italválaszték szélesítésében érhető tetten.

Az újratervezésbe Vajda Zsolt mellé bekapcsolódott Büki Károly, aki sokéves vendéglátós tapasztalatát többek között a Pesten intézménynek számító Jurányi Suterene-ben és az Átrium Film-Színházban szerezte, így nem csoda, hogy az e-ben is összekötötte a Budapest-Kaposvár tengelyt egy fővárosban jól ismert kávézó, a Lumen saját pörkölésű gyümölcsös feketéjével, melyért külön megéri elkanyarodni feléjük.

Hogy az alkoholos italok terén is megállja a helyét a hárombetűs elnevezés, olyan különlegességek kerültek a kínálatra, mint az Oban whisky, a Monkey 47 gin, a Sailor Jerry rum vagy a Gancia pezsgők, de a koktélkínálat is nagyobb szerephez jut a jövőben.

Mindezt saját magatok is megtapasztalhatjátok, ha együtt ünnepeltek velük november 2-án, amikor is Minek és Minich, a Tilos Rádió műsorvezetői pakolják a lemezeket. Ahogy magukat jellemzik,

fellépéseik beszédes módon a Wave Disco Klub nevet viselik, közös szettjeikben találkoznak a nyolcvanas évek new wave/szintipop/italo, sőt néha EBM/electro hangképei és a mai, sok tekintetben az elődök megidézéséből építkező vadul eklektikus, léhán szórakoztató és rafináltan szellemes elektronikus tánczenék. 

A továbbiakban pedig folytatódnak a jól ismert és kedvelt sorozatok, mint a Fotel Session (11.30.), vagy a minden hónap második vasárnapján jelentkező Easy Sunday Fiba & Rajek prezentálásában (11.10.).

Aktualitásokért kövessétek az e-café Facebook oldalát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: