2019. 10. 28., hétfő, 12:12

Elsőként Kaposváron húztak fel egy házat 50 centis téglából

Az Épí-Tech Házépítők Magazinja Facebook oldalán számolt be arról, hogy a múlt hét folyamán egy alacsony energiás ház építését filmezték le. A történetnek több helyi kötédése is van, ugyanis a családi otthon helye nem más, mint Kaposvár, és az építőanyagokat amiket felhasználtak egy, a városban már jól ismert cég szállította le. 

A magazint a Wienerberger Magyarország kérte fel a film elkészítésére, ugyanis egy különleges méretű építőanyagot használtak az építkezésen. A cég Wienerberger Porotherm 50 Klíma Profi téglájából építkeztek, aminek vastagsága 50 centiméter, így pedig ezzel a csiszolt termékkel kiemelkedő hőszigetelésű falat lehet kialakítani. 

 

 

A dolog szépsége, hogy Kaposváron az első olyan ház lesz, ami ilyen vastag téglából készül, ráadásul az építőanyagot a Kapos-Épker szállította le, és a kivitelező is városkánk szülötte, Fülöp Lajos. 

 

Az országos magazin posztjában ígéret tett, hogy még visszatérnek a helyszínre, és hamarosan reméljük a ház készítéséről is meg tudjuk tekinteni a videót!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: